Здобувачі вищої освіти ОС 181 «Харчові технології» кафедри
переробки продукції тваринництва та харчових технологій групи ХТМ 1/1 з доцентом кафедри переробки
продукції тваринництва та харчових технологій Оленою Петровою на практичному
занятті з дисципліни «Інноваційні технології галузі» приготували інноваційний функціональний продукт
із пребіотиками, суперфудами та натуральним шоколадом.
Кисломолочний десерт «Matcha Prebio» є інноваційним функціональним
продуктом, що поєднує традиційні властивості кисломолочних продуктів із
сучасними компонентами – порошком матча, інуліном та натуральним гірким
шоколадом. Поєднання цих інгредієнтів забезпечує високу біологічну цінність,
антиоксидантну активність і пребіотичний ефект, сприяючи гармонійній роботі
травної системи та загальному зміцненню організму.
Рецептурний склад: молоко
пастеризоване, закваска
кисломолочна, порошок матча, інулін, агар-агар, вода, гіркий чорний шоколад, мигдалеві пластівці.
Технологічний процес здійснювався відповідно до стандартного
технологічного процесу виготовлення кисломолочних продуктів із подальшим
внесенням функціональних інгредієнтів.
На фінальному етапі додають розтоплений гіркий чорний шоколад і декорують мигдалевими
хлоп’ями, що надає десерту вишуканого смаку, привабливого зовнішнього вигляду
та додаткової харчової цінності.
Здобувачі вищої освіти та науково-педагогічні працівники провели органолептичну оцінку власноруч приготовленого кисломолочного десерту.
Завідувачка кафедри ППТтаХТ Олена Петрова


Дописати коментар