Студентський науковий гурток –
це добровільне об'єднання здобувачів вищої освіти, яке створене для
поглибленого вивчення дисципліни «Гігієна тварин» на кафедрі ветеринарної
медицини та гігієни, розвитку наукового мислення та дослідницьких навичок, а
також для залучення студентів до наукової діяльності. Основна мета гуртка
– допомогти студентам проводити дослідження, засвоювати методику наукової
роботи, брати участь у публікаціях та вдосконалювати професійні знання.
Згідно наукової тематики
гуртка «Методи санітарно-гігієнічної оцінки питної води:
визначення фізичних властивостей води» 8 жовтня 2025 року здобувачі вищої освіти академічних
груп ВМ 3/1 і ВМ 4/1 провели дослідження щодо санітарно-гігієнічної оцінки
питної води господарства СПП «Техмет-Юг» у Миколаївському районі Миколаївської
області. За існуючими правилами відібрано проби води для дослідження з
приміщення свинарника-відгодівельника. Дослідження проводилося в лабораторії
гігієни і санітарії, паразитології та інвазійних хвороб факультету ТВППТСБ
МНАУ. В умовах лабораторії проведено аналіз фізичних властивостей води: запах,
смак, колірність, прозорість за встановленими методиками.
Вода
– один із найважливіших факторів зовнішнього середовища. Вода, що
використовується для потреб тваринництва, повинна бути бездоганною в
санітарному відношенні, не містити отруйних речовин.
За результатами досліджень
зроблені висновки санітарно-гігієнічної оцінки води господарства СПП
«Техмет-Юг».
Таким чином, гігієнічне значення води визначається її доброякісністю, що характеризує ветеринарне благополуччя свиней і стан санітарно-гігієнічної культури на тваринницькому підприємстві.
Керівник наукового гуртка Бондар Алла
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Дописати коментар