Проведення органолептичної оцінки печива з м’ятою та кунжутним борошном

Для написання кваліфікаційної роботи здобувачам вищої освіти необхідно удосконалити технологію харчового продукту. Студенти самостійно обирають досліджуваний продукт. Недайвода Артем, здобувач вищої освіти ХТМ 2/1 розробив технологію приготування м’ятного печива з додаванням кунжутного борошна. 

30 вересня 2024 року на кафедрі переробки продукції тваринництва та харчових технологій проведено дегустацію шести зразків печива, що були оцінені за такими органолептичними показниками: зовнішній вигляд, колір, структура і вид на зломі, запах та смак. В обговоренні були задіяні викладачі кафедри та студенти. Органолептичну оцінку виробів здійснювали за 5-бальною системою. Учасники дегустації відзначили, що деякі зразки мали більш збалансований смак, де свіжість м’яти і смак кунжута гармонійно доповнювали одне одного, в той час як в інших домінував один із компонентів.

Після узагальнення всіх оцінок, був визначений зразок, який отримав найвищий середній бал за всіма критеріями. Цей зразок планується використовувати як базовий для подальшої розробки технологічної карти та можливого впровадження на виробництві.










Кафедра переробки продукції тваринництва та харчових технологій

факультет ТВППТСБ,кафедра переробки продукції тваринництва

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget