Науковці – вчителям


Важливу роль для розвитку теоретичних і практичних навичок педагогів відіграють сучасні здобутки науковців. З метою удосконалення професійної компетентності педагогів, обміну корисними практиками і цікавими методиками 20 вересня 2018 року за ініціативи Миколаївського науково-методичного центру управління освіти на базі Миколаївського національного аграрного університету було проведено наукову студію «Практичні аспекти реалізації технології змішаного навчання в закладах загальної середньої освіти» для вчителів математики, фізики. З вітальним словом до учасників наукової студії звернулася методист науково-методичного центру Світлана Михайлівна Манзарук. Актуальні питання впровадження змішаної форми навчання в освітній простір України, зокрема Миколаєва, висвітлив Олександр Миколайович Самойленко, професор кафедри інформаційних систем і технологій, доктор педагогічних наук, доцент. Під керівництвом Наталії Сергіївни Ручинської, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри економічної кібернетики і математичного моделювання, педагоги міста взяли участь у форумі «Технології змішаного навчання у школі: актуальні питання», ознайомилися з технологією подачі навчальних матеріалів в умовах змішаного навчання, виконали лабораторну роботу з автоматизованим оцінюванням.
Впродовж заходу було презентовано останні наукові досягнення наукової школи доктора педагогічних наук Олександра Миколайовича Самойленка, яка спеціалізується на розробці питань щодо введення дистанційної форми навчання та навчання за змішаною формою в закладах освіти на рівні з очною. Так, науковою школою створено веб-портал ДВНЗ Університету менеджменту освіти НАПН України; у співпраці з Національним педагогічним університетом імені М. П. Драгоманова, Центральним інститутом післядипломної педагогічної освіти та Херсонською академією неперервної освіти впроваджено експериментальний дистанційний курс підвищення кваліфікації для вчителів та директорів шкіл, розроблено нові тематичні дистанційні курси та дистанційні курси методичної підтримки процесу навчання школярів; створено інформаційний методичний ресурс для допомоги учням та вчителям Херсонської академії неперервної освіти; розроблено ключові питання в проекті «Нові технології в освіті», організатор – Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»; проект № 582 “Освіта для школярів в лікарнях” організатор ТВ канал «1+1».
Науково-методичний центр управління освіти висловлює подяку Миколаївському національному аграрному університету за творчу співпрацю.









Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget