Навчальна практика "Правове регулювання господарських відносин"

    З 02 липня 2018 р. по 13 липня 2018 р. здобувачі вищої освіти ІІ курсу факультету менеджменту проходили навчальну практику «Правове регулювання господарської діяльності».
    Впродовж практики відбулося багато цікавих зустрічей та ознайомчих екскурсій.
Ключник Інна Володимирівна, начальник Миколаївського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області прочитала лекцію-конференцію про права громадян відповідно до сімейного законодавства України.


    Поділились своїми практичними знаннями адвокати.
Адвокат-медіатор Балацька Оксана Валеріївна, разом з  експертом - поліграфологом Балацьким Романом Миколайовичем, розповіли студентам про таку громадську організацію як Всеукраїнська асоціація поліграфологів, провели презентацію професії поліграфолога та першого вітчизняного поліграфного комплексу "Рубікон".



    Поінформували студентів щодо принципів роботи поліграфа, ознайомили із давачами, які входять до його складу, розповіли про сферу його застосування, а також про можливість проходження спеціального навчання і одержання відповідної кваліфікації згідно із законодавством України. Найбільш захоплюючим та цікавим для студентів виявилось демонстраційне тестування, яке провів з коментарями та аналізом результату Роман Миколайович. Обравши найсміливішого із студентів та зафіксувавши датчики, було проведено запис стандартного тесту, в якому наглядно було продемонстровано можливості поліграфних досліджень.


    Адвокат Ткаченко Яна Олександрівна розповіла про новели Цивільного законодавства України.

    Адвокат Лапатишкін Геннадій Юрійович зробив акцент на правовому регулюванні господарської діяльності, навів приклади зі своєї юридичної практики.



    Чернова Олена Вікторівна, заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інші нормативно-правові акти Управління держпраці у Миколаївській області розповіла здобувачам вищої освіти факультету менеджменту щодо оформлення трудових відносин із найманими працівниками.

 

    09 липня 2018 р. студенти завітали до  Миколаївського обласного центру зайнятості. Майбутні фахівці дізнались про напрямки роботи та новітні опції державної служби зайнятості. Говорили про вже звичні послуги – сприяння працевлаштуванню, допомога у відкритті власної справи, професійне навчання, участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру тощо.



    Також зупинились на проектах, які було запроваджено нещодавно, але вже показали свою ефективність – електронна черга, швидкісний доступ до інформаційного контенту служби зайнятості за допомогою QR-кодів, безкоштовні онлайн-послуги з навчання за різними напрямками на освітніх платформах «Prometeus» та «Lingva.Skills».
    Після цього студенти відвідали Центральний районний центр зайнятості м. Миколаєва, де на власні очі побачили процес прийому клієнтів, випробували на собі методи пошуку роботи за допомогою тач-скріну, комп’ютеру вільного доступу, інформаційних папок з описами професій, паспортів підприємств тощо.
    Не менш цікавою була екскурсія до Відділення «ПриватБанку», де здобувачів ознайомили з історією створення банку, а також її секторами: правового регулювання, обслуговування VIP-клієнтів, напрямку корпоративного бізнесу. Здобувачам була надана можливість спробувати себе в професії оператора колл-цетру ПриватБанку, а також запропоновано пройти онлайн-практику.















    Здобувачі відвідали Миколаївську митницю ДФС, де Косарєв Віктор Анатолійович, начальник сектора з управління ризиками розповів про деякі питання митного регулювання господарських відносин суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Було представлено експонати музею Миколаївської митниці ДФС.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget