ХVІ Зліт іменних стипендіатів та відмінників «Лідери АПК ХХІ століття»


Одне із наймальовничіших міст України – Вінниця цього року гостинно приймала учасників ХVІ Зльоту іменних стипендіатів та відмінників «Лідери АПК ХХІ століття».
З вітальним словом до учасників Зльоту звернувся президент Вінницького національного аграрного університету Григорій Калетнік: «Шановні учасники Зльоту! Маємо надію, що дні перебування в нашому університеті не минуть для Вас марно, а подарують Вам вкрай необхідний у наш час досвід, щедрі та незабутні враження, нових друзів. Свято віримо у те, що статус представника аграрної еліти України підтримуватиме Вас у житті й надихатиме на плідну роботу й подальші звершення».
Директор Департаменту науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій Сергій Васильович Кадигроб під час церемонії відкриття Зльоту нагородив студентів Миколаївського національного аграрного університету почесними відзнаками – за високі досягнення у навчанні, активну життєву позицію та вагомий внесок у розвиток молодіжного руху майбутніх фахівців-аграріїв. Було нагороджено:
Твардовську Віту – студентку факультету ТВППТСБ
Бубнова Ігоря – студента факультету агротехнологій
Добровольського Петра - студента Технолого-економічного коледжу МНАУ
Нагерняка Дмитра – студента інженерно-енергетичного факультету
Нетовканого Дмитра – студента факультету менеджменту
Христенко Олександру - студента Технолого-економічного коледжу МНАУ
Проніна Дмитра – студента Вознесенського коледжу МНАУ
Студентська молодь МНАУ взяла активну участь у роботі «круглих столів» із різних напрямів навчання: агрономії, механізації, тваринництва, економіки, обліку, технології, соціально-економічних проблем сучасної молоді, розвитку сільських територій, за результатами яких було прийнято рекомендації для Міністерства аграрної політики та продовольства України.
Під час проведення Зльоту відбувся конкурс «Кращий студент року», у якому взяла участь студентка Миколаївського національного аграрного університету Баришник Лілія.
Керівник відділу Департаменту науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій Костянтин Самойленко, вручаючи грамоти переможцям конкурсу зазначив: «У конкурсі «Кращий студент року» беруть участь найталановитіші і найсміливіші. Адже не лише перемога, а й сама участь у такому конкурсі – це важливе особисте досягнення кожного».
Приємною несподіванкою для делегації із Миколаєва стало відвідування й історичних місць Вінницького краю – Палац княгині Щербатової у м. Немирів Вінницької області, екскурсії до виробничих сільськогосподарських підприємств – ТОВ «Аграна Фрут», що у с. Лука-Мелешківська, та ВАТ «Брацлав» (Брацлавський експериментальний машинобудівний завод).
ТОВ «Аграна Фрут» у с. Лука-Мелешківська Вінницького району спеціалізується на випуску фруктово-ягідних наповнювачів, соків, консервів, пюре, концентратів соків для кондитерської промисловості. Працює за повним циклом – від вирощування сировини до випуску готової продукції. На полях вирощують здебільшого суницю та яблука. Виготовлені з них наповнювачі застосовують при виробництві йогуртів «Данон».
Запам’яталося й ВАТ «Брацлав». Доїльні установки та зали, установки для охолодження молока, стійлове обладнання, гнієтранспортери, кормороздавачі, автоматичні системи управління фермою, що випускають на ВАТ «Брацлав», сьогодні використовуються на кожній молочній фермі України.
Незабутні враження на учасників екскурсії справили і відвідини палацу онучки графа Потоцького у місті Немирів – графині Марії Григорівни Щербатової, що є пам'ятником архітектури й історії. У приміщеннях палацу сьогодні можна побачити картини, написані українськими майстрами. Студенти пройшлися залами палацу, побачили спадок графині – картинну галерею.
«Родзинкою» маршруту став підрозділ Вінницького НАУ – Брацлавський агроекономічний коледж. Делегації хлібом-сіллю зустрічав директор Дмитро Рижмань.
Відвідали й найбільший в Європі плавучий світомузичний фонтан Рошен на р. Південний Буг у Вінниці, побудований за рахунок приватних інвестицій Фонда Петра Порошенка.
В останній день Зльоту молодь зустрілася із Міністром аграрної політики та продовольства України Ігорем Швайкою, в.о.віце-президента НААН Ярославом Гадзалом, народним депутатом України Олексієм Фурманом, заступником голови Вінницької облдержадміністрації Андрієм Гижком.
Міністр закликав молодь до активності, навчитися відстоювати свої права, бути патріотом своєї країни: «Ви – еліта українського студентства, творці історії нашої країни, а тому за Вами – майбутнє нашої країни!».
Президент університету Григорій Калетнік підсумував роботу Зльоту й разом із директором Департаменту науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій Сергієм Кадигробом вручив подяки Міністра аграрної політики та продовольства України студентам, чиї наукові повідомлення під час проведення «круглих столів» виявилися найкращими серед них студенти Миколаївського національного аграрного університету:
Ботнар Іван – студент обліково-фінансового факультету
Нагерняк Дмитро – студент інженерно-енергетичного факультету
Свідерський Віктор – студент факультету агротехнологій
Христенко Олександра – студентка Технолого-економічного коледжу МНАУ
Добровольський Петро – студентка Технолого-економічного коледжу МНАУ
Пронін Дмитро – студент Вознесенського коледжу
Грамоту від Вінницького національного аграрного університету отримала Д’яконенко Вікторія.
 XVI Зліт іменних стипендіатів та відмінників навчання «Лідери АПК ХХІ століття» став незабутнім для студентської молоді Миколаївського національного аграрного університету і вони поділилися своїми враженнями.
Вікторія Д’яконенко: «Я вперше в своєму житті була на Зльоті іменних стипендіатів та відмінників навчання «Лідери АПК XXI століття»! Ці незабутні та приємні спогади назавжди залишаться в моїй пам’яті. Я мала чудову змогу показати свої здібності в дискусії «круглого столу». Програма, яку для нас підготували організатори Зльоту була насичена концертними виступами талантів Вінницкого національного аграрного університету та цікавими екскурсіями. Завдяки цій поїздці я мала змогу познайомитися з багатьма студентами з інших аграрних ВНЗ та обмінятися досвідом. Такі заходи згуртовують та підтримують єдиний дух колективу. Об’єднують між собою не тільки студентів, а й проректорів із різних ВНЗ. Я від щирого серця вдячна Миколаївському національному аграрному університету за таку неймовірну подорож!».
Петро Добровольський: «ХVІ Зліт іменних стипендіатів, який проходив на базі Вінницького національного аграрного університет залишив для мене дуже чудові враження. Теплий прийом вінничан назавжди залишиться для мене приємними спогадами. Я познайомився з багатьма студентами аграрних ВНЗ України та на засіданнях «круглого столу» ми обмінялися знаннями та досвідом в досліджуваній роботі. Дякую Миколаївському національному аграрному університету за цю поїздку!!!»
Іола Бєлка: «На Зльоті я була вперше і ніколи не пожалкую про цю поїздку. Вона дала мені змогу познайомитися зі студентами із різних університетів та провести з ними гарно час. Зліт дав можливість розкритися як особистості і показати на що здатен лідер, поділитися результатами своєї праці і скористатися порадами професорів інших навчальних закладів. Екскурсії видатними місцями міста, незабутні поїздки з цікавими та відкритими людьми назавжди закарбувалися в моїй пам’яті. Я вдячна нашому університету і лідерам за гарно проведений час».
Дмитро Нетовканий: «Я на такому заході вже вдруге, Зліт «Лідери АПК XXI століття» дає можливість розкрити себе як особистість, поспілкуватися з однодумцями зі всієї нашої країни. На «круглих столах» нам дають змогу подискутувати на цікаві теми, за якими кожен проводить дослідження, особисто я для себе з «круглого столу» зрозумів, що наше покоління готове для роботи над нашим майбутнім. Вінницький національний аграрний університет подарував шалену можливість в неформальній обстановці налагодити особисті дружні контакти зі студентами всіх аграрних вищів України. На мою думку, такі заходи необхідні, вони згуртовують людей, відчувалось єднання українського студентства, теплий прийом, красиве місто, цікаві екскурсії, плідна робота на засіданнях «круглих столів» та незабутні емоції – це те, що залишиться зі мною після участі у Зльоті. Дякую організаторам форуму, також дякую Миколаївському національному аграрному університету за можливість взяти участь у такому заході і за надану честь представляти рідну альма-матер на XVI зльоті «Лідери АПК XXI століття».
Анастасія Щеглова: «Ця подорож відкрила для мене місто Вінниця, познайомила зі студентами аграрних ВНЗ України. Допомогла поділитися досвідом із питань студентського активного життя. Подарувала незабутні хвилини у компанії з колегами. А також дала можливість представити себе під час засідань «круглих столів».
Тетяна Владичак: «Програма Зльоту була надзвичайно великою та різноманітною і майже не залишала учасникам особистого вільного часу. Організатори до найдрібніших деталей продумали програму кожного дня зльоту, кожного заходу, який ніс певну ідею. Високе естетичне задоволення доставили концерти художніх колективів Вінницького національного аграрного університету.
Ігор Бубнов: «Велика честь для кожного з нас – представляти наш славетний університет на Зльоті іменних стипендіатів «Лідери АПК XXI століття», цього року вже він проходив у ВНАУ. Я радий тому, що така честь мені випала вже вдруге, адже участь у заході такого масштабу залишає незабутні враження від екскурсій та програми зльоту, нові знайомства та спілкування з учасниками з усієї України, нові знання набуті під час проведення «круглих столів». Особливість Зльоту для мене – святкування Дня народження на Зльоті. Приємно відчувати ту дружню та єдину командну атмосферу нашої делегації – знаю точно, що наша команда на довго запам'яталася Вінниці. Вдячний ректорату за надану можливість бути на заході всеукраїнського масштабу – Зльоті іменних стипендіатів «Лідери АПК XXI століття».
Олександра Христенко: «Позитивні й тільки позитивні емоції залишилися після зльоту іменних стипендіатів та відмінників навчання. Адже люди, які бачили нас вперше у житті, виділили для нас свій час і влаштували нам надзвичайно теплий і цікавий прийом. Думаю всім було цікаво почути, як живуть студенти Вінниці, як активно вони підтримують свою спільноту і, якими цікавими проектами займаються. Екскурсії напевно були найбільш яскравим моментом поїздки, адже стільки багато колоритних місць ще треба пошукати».
Тож, студенти Миколаївського національного аграрного університету вже з нетерпінням чекають ХVІІ Зліт іменних стипендіатів та відмінників навчання, що відбудеться у славетному місті Львові.







Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget