Візит Александра Хербста

27 лютого 2013 року в рамках ділового візиту до Миколаївського національного аграрного університету завітав Александр Хербст, викладач та відповідальний секретар кафедри міжнародного менеджменту університету Альпен-Андріа, Клагенфурт, Австрія.

Пан Хербст прочитав лекцію англійською мовою «Doing business in Austria» («Ведення бізнесу в Австрії») для студентів факультету менеджменту. Після презентації відбулась жвава дискусія за темою лекції, а також обговорювались можливості навчання в університеті Клагенфурту та інших ВНЗ Австрії. Було презентовано курс міжнародного менеджменту, що пропонує австрійський ВНЗ, надано практичну інформацію щодо вступу та отримання стипендії.


Під час зустрічі з викладачами кафедр факультету менеджменту пан Хербст відповідав на питання українських науковців про австрійську систему освіти, було висвітлені питання підготовки дипломних робіт студентів університету Альпен-Андріа, відносин між викладачем і студентом, електронні звітності та інші цікаві деталі університетської «кухні» партнерського закладу. Проводились аналогії між українськими та австрійськими  методами та стилем навчання, говорилось про переваги та недоліки європейської системи переносу кредитів, матеріального забезпечення ВНЗ як про якісний чинник в освіті студента. Наприкінці розмови всі дійшли спільної думки, що все-таки надлишкова автоматизованість процесів академічних звітностей і велика частка самостійної роботи студентів, наявна в австрійській моделі освіти, що, здавалося б, є перевагою європейської освіти, та чого так прагнуть досягти багато вишів пострадянського простору, не є позитивним моментом, і не сприяє всебічному розвитку особистості студента, його здібностям висловлювати та відстоювати свою думку.


Пан Хербст висловив сподівання, що це не остання наша зустріч, а лише перша з низки його візитів до нашого університету. Надалі кожного року будуть організовуватись подібні візити, що згодом заплановані перерости в літню школу з економічних спеціальностей. Також, як офіційний представник університету Альпен-Андріа, пан Хербст уповноважений  розвивати співпрацю щодо програми подвійних дипломів між нашими ВНЗ. Досягнуто домовленості про створення спільної робочої групи, що буде займатись перекладом та співставленням навчальних планів та змісту курсів економічних спеціальностей наших університетів, що є першим кроком в реалізації програми подвійних дипломів.


Нагадаємо, що дана зустріч є логічним продовженням співпраці між університетами, розпочатої ще кілька років тому візитами Дітера Шнайдера, професора кафедри маркетингу австрійського ВНЗ. Минулого року МНАУ вже приймав делегацію з Клагенфуртського університету на чолі із заступником декана економічного факультету, завідувачем кафедри міжнародного менеджменту, доктором Ральфом Терлуттером. Результатом візиту стало підписання загального договору про співпрацю та обмін студентами.

27 лютого 2013 року в рамках ділового візиту до МНАУ завітав Александр Хербст, викладач та відповідальний секретар кафедри міжнародного менеджменту університету Альпен-Андріа, Клагенфурт, Австрія.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget