4 березня 2025 р. на факультеті агротехнологій Миколаївського національного аграрного університету, за запрошенням доцента кафедри виноградарства та плодоовочівництва Федорчук Валентини Григорівни, була прочитана відкрита лекція кандидатом с.-г. наук, доцентом кафедри технології виробництва та переробки с.-г. продукції ім. академіка В.Г. Пелиха Каращуком Геннадієм Васильовичем на тему: «Фізико-технологічні та біохімічні властивості зерна і формування помольних партій».
Зустріч проходила в онлайн форматі зі здобувачами першого (магістерського) рівня навчання та зацікавленими науково-педагогічними працівниками факультету агротехнологій.
На лекції була представлена об’єктивна й достовірна оцінка фізико-технологічних і біохімічних властивостей зерна, так як його розмелоздатність має велике значення для правильної організації й ведення технологічного процесу. Ці властивості зерна впливають на побудову технологічних процесів очищення, підготовки й розмелу зерна, параметри й режим їхніх систем і, в остаточному підсумку, на якість борошна, круп та комбікормів.
Лекція в межах освітнього компоненту «Технологія виробництва борошна, крупів і комбікорму» викликала особливу зацікавленість, що було підтверджено жвавою дискусією та відгуками здобувачів вищої освіти.
З кожною такою зустріччю на факультеті все ширше опрацьовуються нові підходи до побудови організації навчального процесу з підготовки спеціалістів високого рівня на основі інтеграції навчання.
Дякуємо Каращуку Г.В. за цікаву лекцію та співпрацю!
Дописати коментар