Засідання наукового гуртка «Гігієна і санітарія»

Студентський науковий гурток можна охарактеризувати як основну структурно-функціональну одиницю в організації наукової роботи здобувачів вищої освіти на кафедрі, створену з метою допомоги та координації студентів у проведенні досліджень та поглибленого вивчення дисципліни «Гігієна тварин».  До наукового гуртку приймаються всі зацікавлені студенти університету, незалежно від курсу та факультету.

20 березня 2025 року відбулося засідання наукового гуртка «Гігієна і санітарія» згідно із науковою тематикою дослідження «Санітарно-гігієнічна оцінка кормів». Присутні на засіданні студенти академічних груп ВМ 3/1, ТБ 2/1 факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології. Дослідження проводилося приладом нітратоміром Greentest, який визначає кількість нітратів у кормах для годівлі сільськогосподарських тварин, а це буряк, картопля, морква, яблука. Студенти ознайомилися з інструкцією із застосування приладу. Відбулося дослідження, щодо наявності кількості нітратів у кормах і порівняння цієї кількості з рекомендованою нормою. Здобувачами вищої освіти пропоновані профілактичні заходи захворювань тварин, спричинених кормами із вмістом токсичних речовин.

Студентський науковий гурток – одна з форм наукової діяльності студентів, спрямована на розширення їх наукового потенціалу й формування навичок науково-дослідної діяльності у вільний від навчання час або спеціально наданий час. Він сприяє підвищенню рівня наукової підготовки студентів; формуванню інтересу й потреби до наукової творчості;  розвитку творчого мислення, наукової самостійності, професійної самореалізації, підвищенню внутрішньої організованості, свідомого ставлення до навчання, поглибленню й закріпленню здобутих у процесі навчання знань.





Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget