ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ФАКУЛЬТЕТУ МЕНЕДЖМЕНТУ МНАУ

 Кафедрою економічної кібернетики і математичного моделювання за підтримки проєкту «Німецько-український агрополітичний діалог» (АПД) 21 липня 2021 року на дистанційній платформі ZOOM було організовано проведення відкритої лекції для здобувачів вищої освіти факультету менеджменту на тему: «Актуальні тенденції в міжнародній аграрній політиці». Лекцію провів професор Райнер Лангош, який є представником Вищої школи Нойбранденбург, декан, керівник навчального курсу аграрна економіка.

На зустрічі були присутні представники АПД, викладачі та здобувачі вищої освіти факультету менеджменту МНАУ.

Професор зазначив, що сільське господарство має особливе значення в світовій економіці. Згідно з прогнозами ООН через кілька десятків років значно підвищиться попит на продовольство, що пов’язують зі зростанням населення у світі та погіршенням природно-кліматичних умов для виробництва сільськогосподарської продукції. Проте перші реальні прояви цього вже спостерігаються на світовому ринку агропродовольства.

Саме тому міжнародна аграрна політика повинна:

- сприяти збільшенню продуктивності сільськогосподарського виробництва та сприяти справедливому розподілу продовольства;

- мати більш широкий погляд на складні системи виробництва сільськогосподарської продукції;

- «вписуватися» в різні структурні мережі виробництва продовольства;

- враховувати екологічні, економічні та соціальні аспекти відповідно до 17 цілей ООН у галузі сталого розвитку.

Дякуємо професору Райнеру Лангошу за цікаву та змістовну лекцію, пані Марії Ярошко, заступнику керівника проєкту «Німецько-український агрополітичний діалог» (АПД), за організацію даної зустрічі. Сподівємося на подальшу плідну співпрацю.






Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget