Незабутня подорож для першокурсників до інституту тваринництва степових районів імені М.Ф. Іванова "Асканія-Нова"

5 липня 2017 року в рамках проведення планового виїзного заняття зі здобувачами вищої освіти І курсу напряму підготовки 6.090102 – «ТВППТ» завідувач кафедри технології виробництва продукції тваринництва, доктор сільськогосподарських наук, доцент Лихач Вадим Ярославович та кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри Калиниченко Галина Іванівна здійснили цікаву, науково-необхідну та врешті-решт незабутню подорож для першокурсників до Інституту тваринництва степових районів імені М.Ф. Іванова «Асканія-Нова».
З початку приїзду до «Асканії Нова» з промовою до здобувачів вищої освіти та викладачів Миколаївського НАУ виступили Іовенко Василь Миколайович, доктор сільськогосподарських наук, завідувач відділу генетики сільськогосподарських тварин Інституту тваринництва степових районів імені М.Ф.Іванова Національного наукового селекційно-генетичного центра з вівчарства та Маслюк Андрій Миколайович, кандидат сільськогосподарських наук, завідувач лабораторії селекції овець та кіз. Науковці Інституту тваринництва розповіли про історію створення даного закладу, його напрямки діяльності, реальності сьогодення та плани на майбутнє. Крім того, виступаючі наголосили здобувачам вищої освіти І курсу про переваги та необхідність для задоволення продовольчої проблеми України обраної спеціальність для навчання задля отримання вкрай важливої професії, яку вони отримають у Миколаївському національному аграрному університеті.
Наступним кроком у знайомстві з Асканією Новою стала екскурсія до музею історії Інституту тваринництва степових районів імені М.Ф.Іванова, яку проводила співробітник наукової бібліотеки О.В. Свістула, призвела на учасників події позитивні враження.
В свою чергу, Писаренко Н.Б. – кандидат сільськогосподарських наук, завідувач лабораторії генетики та селекції сільськогосподарських тварин розповіла відвідувачам про можливість здійснення даною лабораторією оцінки генетичних параметрів продуктивності сільськогосподарських тварин та птиці, Жулинська О.С. провідний фахівець з відтворення овець розповіла про основні методи відтворення овець.
Далі, здобувачам вищої освіти І курсу була проведена цікава екскурсія до дендропарку біосферно-ландшафтного заповідника «Асканія-Нова», в якому ще за часи його засновника – Ф.Е. Фальц-Фейна було насаджено 1114 видів та садових форм рослин з усіх кутів земної кулі. Навіть мали змогу відвідати маєток засновника «Асканія-Нова» Ф.Е. Фальц-Фейна, який знаходиться тепер на території зоопарку.
В цілому, поїздка до Асканії-Нова виявилася не тільки цікавою, але й потрібною для подальшого здобуття професійних навичок. Тож дякуємо всім організаторам та учасникам даного заняття!!!!

В.о. завідувача кафедри ТВПТ                                                                         В.Я. Лихач









мнау, факультет ТВППТСБ, кафедра ТВПТ,

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget