Обласна олімпіада серед учнів загальноосвітніх шкіл та професійно-технічних навчальних закладів з питань "Безпека життєдіяльності"


Згідно Положення про « Обласну олімпіаду для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів за напрямом «Безпека життєдіяльності» » на базі Миколаївського національного аграрного університету 28 жовтня 2015 року о 10. 00. годині за адресою м. Миколаїв, вул. Паризької комуни, 3/1, навчальний корпус № 5, аудиторія 301 буде проведена Обласна олімпіада для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів Миколаївський області. Реєстрація учасників Олімпіади 28 жовтня 2014 року з 09:00 до 09:30.

До участі в Олімпіади допускаються учні 9 – 11 класів ЗОШ та учні професійно-технічних навчальних закладів, які стали переможцями внутрішніх змагань у закладах, де вони навчаються.

Заявки на участь надсилаються до оргкомітету олімпіаді до 15 жовтня 2015 року за адресою м. Миколаїв, вул. Крилова 17а, МНАУ, кафедра теорії та практики психолого-педагогічних дисциплін, (аудиторія, ІІІ поверх) чи подати на електронну адресу kafedra _ tipppd@mail.ru.

Завдання для проведення олімпіади готує предметно-методична комісія за тематичним змістом предметів «Основи здоров'я» та «Захист Вітчизни». Завдання складаються з тестів і практичного завдання. Теоретичні тестові і практичні завдання учасників перевіряються шляхом письмового опитування.

Зміст завдань.

1. Теоретичний завдання олімпіади включають тести групи А, Б та В:
1.1. Тести групи А – прості, на питання яке поставлено у тесті є тільки одна правильна відповідь.
1.2. Тести групи Б – важкі, на питання яке поставлено у тесті є декілька правильних відповідей.
1.3. Тести групи В – дуже важкі, на питання яке поставлено у тесті необхідно визначити відповідність понять чи дій.

Приблизно 2/3 цих завдань – завдання з дисципліни «Основи здоров'я», а решта - «Захист Вітчизни». Тестові завдання складаються з 40-ка тестових питань. 35-ять тестових питань оцінюються у один бал, одне тестове питання оцінюється у два бали, два тестових питання оцінюється у три бали, два тестових питання оцінюються у п'ять балів.

Тематика теоретичних тестових завдань олімпіади:
- людина як об'єкт, який потребує захисту в умовах навколишнього середовища, що оточує нас;
- фізіологічні й психологічні особливості людини;
- діяльність людини як джерело небезпек, що діють у середовищі життєдіяльності;
- фактори ризику та безпека життєдіяльності: природні, техногенні, соціально-політичні небезпеки;
- безпечне довкілля, негативні фактори які впливають на безпеку життєдіяльності людини;
- небезпеки життєдіяльності у побуті, засоби їх попередження;
- здоровий спосіб життя;
- життєві навички, сприятливі для здоров'я;
- статевий розвиток і сексуальні стосунки;
- хвороби, що передаються статевим шляхом, протидія насильству;
- безпека на дорогах, організація дорожнього руху;
- правила безпечної поведінки;
- правова відповідальність неповнолітніх;
- ризик, як оцінка небезпек;
- закони й правоохоронні органи;
- пожежна безпека, первинні засоби пожежогасіння, рятування людей на пожежі.

Максимальна кількість балів, які може отримати учасник олімпіади за теоретичне завдання складає 51 бал.

2. Практичні завдання олімпіади складаються з відповідей на дії у надзви-чайних ситуаціях та негативних природних явищах, які можуть статися у життє-діяльності людини.

Тематика п рактичних завдань олімпіади:
- дії, які Вам необхідно виконати за сигналами у мирний час;
- дії та заходи які допоможуть уникнути надзвичайних подій, пов'язаних з природними явищами;
- дії та заходи які допоможуть уникнути надзвичайних подій, пов'язаних з техногенними безпеками;
- дії та заходи які допоможуть уникнути надзвичайних подій, пов'язаних з соціально-політичними безпеками;
- дії та заходи які допоможуть уникнути надзвичайних подій, пов'язаних з наданням допомоги постраждалим при техногенних безпеках;
- дії та заходи які допоможуть уникнути надзвичайних подій, пов'язаних з наданням допомоги постраждалим при негативних природних явищ.
Практичне завдання олімпіади - це письмова відповідь, яка складаються з одного питання, яке оцінюється у 20 балів.

Максимальна кількість балів, які може набрати учасник олімпіади складає 71 бал.

Під час проведення олімпіади для викладачів предметів «Основи здоров'я», «Захист Вітчизни» буде проведено засідання круглого столу на тему: «Шляхи удосконалення методики викладання дисциплін «Основи здоров'я», «Захист Вітчизни» в загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах».

У засіданні круглого столу приймуть участь керівники та головні фахівці Департаменту освіти, науки і молоді Миколаївської облдержадміністрації, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області , У правління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради , Навчального центу Цивільного захисту та Безпеки життєдіяльності Миколаївської області, науково-педагогічні працівники МНАУ, Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова , Чорноморського державного університету імені Петра Могили.

Основні напрями обговорювання:
1. Актуальні проблеми викладання дисциплін «Основи здоров'я», «Захист Вітчизни» в загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах.

2. Передовий педагогічний досвід викладання дисциплін «Основи здоров'я», «Захист Вітчизни» в загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах.

Викладачам, бажаючим прийняти участь у засіданні круглого столу на тему: «Шляхи удосконалення методики викладання дисциплін «Основи здоров'я», «Захист Вітчизни» в загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах», подати заявки до оргкомітету олімпіади за адресою м. Миколаїв, вул. Крилова 17 а, факультет механізації сільського господарства МНАУ, кафедра теорії та практики психолого-педагогічних дисциплін (аудиторія 314, ІІІ поверх) чи подати на електронну адресу kafedra _ tipppd@mail.ru за формою (додаток № 3).

Викладачам, учасникам круглого столу підготувати виступи, до 5 хвилин. Доповідачам будуть надані (за потребою) мультимедійна установка, ноутбук, інтерактивна дошка.
Відповідальна особа олімпіади Курепін Вячеслав Миколайович,
моб. тел. 0997322164, 0986655549.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget