Учасники ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Біологічні аспекти технологій тваринництва і виробництва продукції» обговорили внесок біології у розвиток тваринницької галузі

Відкриття науково-практичної конференції 
11 жовтня на факультеті технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології  Миколаївського національного аграрного університету відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Біологічні аспекти технологій тваринництва і виробництва продукції». В конференції взяло участь багато науковців й виробничників, які представляли наукові, навчальні та бізнесові структури України, Республіки Франція, Королівства Данія, Російської Федерації і Республіки Білорусь. Треба сказати, що на конференцію було подано понад 80 наукових робіт, а у самому науковому заході взяло участь 10 вищих навчальних закладів, 6 науково-дослідницьких інститутів, які представляли різні Академії наук та 6 державних служб. Серед наукової еліти були присутні 7 академіків і 22 доктори наук, а також 49 кандидатів наук, 39 аспірантів та 109 студентів. 
Виступ Бенуа Гінбрет’єр на пленарному засіданні 
З вітальним словом до учасників науково-практичної конференції звернувся ректор Миколаївського НАУ, член-кореспондент НААН В.С.Шебанін. 

Конференція відбулася в два етапи: пленарне засідання і робота в секціях, яких всього було 5. На пленарному засіданні виступали академіки, професори і доктори наук з різних куточків країни. В ході конференції з цікавими доповідями виступили Г.Бенуа (Республіка Франція), який представляв  підприємство «Лакталіс»; академіки І.Горбатенко та С.Крамаренко; начальник відділу Головного управління агропромислового розвитку Миколаївської облдержадміністрації М.Бакун; заступники директорів Головного упавління ветеринарної медицини в Миколаївській області С.Швець та ДП «Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» Т.Цегельник. Слухачі та учасники конференції обговорили питання біотехнології розмноження організмів, біології та фізіології травлення й годівля тварин, технологій виробництва і переробки продукції тваринництва, її стандартизації, оптимізації процесів й технологічних рішень задля покращення якості як тваринницької сировини, так і харчових продуктів. Відбулися «з перших уст» порівняння між українською та французькою фірмами про певні переваги новітніх технологій в переробці молока; йшлося про методи молекулярної біології в детекції та типуванні патогенних вірусів бактерій, а також доводилися результати сучасних досліджень з геногеографічного аналізу популяцій домашніх свиней (Sus Scrofa) різних порід, де, між іншим, було піднято питання перевірки гіпотези про вплив ефекту «bottleneck» на рівень гетерозиготності по локусам мікроелементів ДНК. Цінним матеріалом став й виступ щодо екологізації твариницьких технологій профеора І.Наконечного. Учасники і студенти, які були присутні на конференції, отримали безліч корисної інформації та дізнались багато цікавого, що неодмінно буде корисним в їх подальших наукових пошуках та навчальному процесі. 
В кінці конференції декан факультету професор М.Гиль щиро подякував всім учасникам за їхню активну участь у цьому заході та побажав наступних зустрічей на базі національного аграрного університету м. Миколаєва, творчих успіхів.

Виступ доцента МНАУ Кириченка В.А.

Виступ здобувача Вінницького НАУ Діхтярук Н.С.

Виступ доцента МНАУ доцента Трибрата Р.О.

В конференції взяло участь багато науковців й виробничників, які представляли наукові, навчальні та бізнесові структури України, Республіки Франція, Королівства Данія, Російської Федерації і Республіки Білорусь.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget