Представники МДАУ взяли участь у навчально-практичному семінарі Державного центру міжнародної освіти України

4-5 квітня 2012 року працівники міжнародного відділу Миколаївського державного аграрного університету Віктор Вишкварков та Віталій Карбашевський взяли участь у навчально-практичному семінарі Українського державного центру міжнародної освіти України "Заходи та дії по забезпеченню конкурентоспроможності системи підготовки національних кадрів для зарубіжних країн". Серед інших учасників події були делегати від 137 вищих навчальних закладів, що мають ліцензію на навчання іноземних громадян, 52 суб’єкти підприємницької діяльності в питаннях набору іноземних громадян і представники профільних міністерств і відомств, таких як відділ візової політики Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України, Департамент міграційної роботи Державної міграційної служби України, Адміністрація Державної прикордонної служби України, Управління імміграційної роботи Державного департаменту у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб МВС України. Від МОНмолодьспорту доповідав заступник начальника управління міжнародного співробітництва Михайленко М.В.
На семінарі обговорювались наступні питання "Навчання іноземців в Україні як один із важливих напрямків державної політики України", "Особливості державного регулювання експорту освітніх послуг та стимулювання підвищення конкурентоспроможності", "Перетин державного кордону іноземними громадянами, які прибувають в Україну для навчання", "Особливості сучасних відносин СПД в питаннях набору іноземців на навчання в ВНЗ України" та ін.. Особливо жваві дискусії точились стосовно питання про зміни в законодавстві України у сфері міграційних процесів, що набуло особливої актуальності у зв’язку з Євро-2012.

Зазначимо, що одним з основних завдань ДП "Український державний центр міжнародної освіти України" є здійснення, перш за все, інформаційно-рекламних заходів для розширення контингенту іноземних студентів, які здобувають вищу освіту в Україні на контрактних засадах.

За роки функціонування Центру цілеспрямована, ефективна та професійна інформаційно-рекламна діяльність забезпечила збільшення контингенту іноземних студентів в Україні з 15 тис. на початку 2000-х років до майже 50 тис. студентів у 2011 році, що дало можливість увійти, за оцінкою фахівців, в 20 провідних країн світу – лідерів міжнародної освіти.

У поточному ж 2011-2012 навчальному році за зверненнями вищих навчальних закладів України ДП УДЦМОУ забезпечив надання візової підтримки майже 30 тис. іноземним претендентам на навчання.



Навчально-практичний семінар Українського державного центру міжнародної освіти України "Заходи та дії по забезпеченню конкурентоспроможності системи підготовки національних кадрів для зарубіжних країн".

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget