Гуртожиток – наш дім

Студентське життя цікаве й насичене яскравими подіями. Воно аж ніяк не обмежується лише навчальним процесом – лекціями, семінарами, практикумами, заліками та іспитами. Після насиченого навчального дня воно продовжується у затишній і теплій оселі.

Сьогодні у кожному регіоні України такими острівцями затишку і тепла по праву називаються гуртожитки аграрних ВНЗ, де студенти з різних куточків відчувають себе як удома.

Керівництво кожного аграрного ВНЗ дбає про покращення житлово-побутових умов, умов навчання та відпочинку студентської молоді, що є невід'ємною складовою навчально-виховного процесу і спрямовано на виховання особистості, підвищення якості підготовки висококваліфікованих фахівців для агропромислового комплексу.

Так, 4 березня 2009 року Миколаївський державного аграрного університету зустрічав учасників регіонального етапу конкурсу "Гуртожиток – наш дім", у якому взяли участь такі вищі навчальні заклади Міністерства аграрної політики України: Одеський державний аграрний університет, Херсонський державний аграрний університет, Таврійський державний агротехнологічний університет, Керченський державний морський технологічний університет, Південний філіал "Кримський агротехнологічний університет" Національного університету біоресурсів і природокористування та Миколаївський державний аграрний університет.


Згідно з програмою проведення регіонального етапу конкурсу на кращий гуртожиток вищого навчального закладу Мінагрополітики України учасники та гості ознайомилися з навчально-матеріальною базою трьох гуртожитків Миколаївського державного аграрного університету.

Найбільшими перевагами гуртожитків Миколаївського державного аграрного університету є автономна система опалення, вільний доступ до мережі Інтернет, робота філій бібліотеки, спортивних кімнат, кімнат дозвілля, кімнат для батьків та інше.

Не менш важливою є робота студентського самоврядування Миколаївського державного аграрного університету. Питанням дотримання студентами правил внутрішнього розпорядку в гуртожитках опікується студентська рада гуртожитку. Студентська колегія систематично проводить перевірку студентських гуртожитків щодо дотримання правил внутрішнього розпорядку.


Студколегія вносить пропозиції щодо виселення студентів з гуртожитку за порушення правил внутрішнього розпорядку та антисанітарний стан кімнат і місць загального користування, які підтримуються заступниками деканів з виховної роботи та ректоратом.

На сьогодні Миколаївський державний аграрний університет не зупиняється на досягнутому. Майже завершено будівельні роботи у новому навчальному корпусі. Продовжується робота з матеріально-технічним оснащенням корпусів.

Нарада з питань визначення результатів конкурсу стала справжньою дискусією, адже кожен член конкурсної комісії достойно репрезентував досвід діяльності гуртожитків свого вищого навчального закладу.


На розгляд конкурсної комісії було представлено документацію оформлену належним чином і продемонстровано відео- та фотоматеріали, у яких відображено матеріально-технічну та житлово-побутову базу, умови для організації навчання та дозвілля студентської молоді.

За результатами голосування переможцями регіонального етапу конкурсу "Гуртожиток – наш дім" стали: ІІІ місце розділили Одеський державний аграрний університет та Керченський державний морський технологічний університет; ІІ місце посів Таврійський державний агротехнологічний університет. А переможцем став Миколаївський державний аграрний університет.


Для кожного призового місця оргкомітет регіонального етапу конкурсу підготував цінні подарунки – DVD-програвач, магнітолу та тренажер. Крім того, усіх учасників регіонального етапу конкурсу "Гуртожиток – наш дім" було відзначено грамотами учасника.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget