Вічна пам'ять тобі, воїне-афганцю!

Новий час вносить корективи у життя кожної держави; він здатен змінювати негативну домінанту буття на позитивну, а інколи, навпаки, стираючи з пам'яті людської жахливі і потворні чвари минулих подій, повторювати їх, через недбалість або ж цілеcпрямовану дію політичних діячів. Заради спокою у майбутньому, миру та сонцесяйного майбуття прийдешніх поколінь ми маємо не забувати страшних уроків історичних подій, які так болісно позначилися на юному поколінні 80-х, поколінні втягненому у безглузду Афганську війну, але здатному з честю вийти із ситуації, виконавши обов'язок воїна.

Вечір пам'яті загиблих під час Афганської війни відбувся в Обласній Миколаївській бібліотеці ім. О. Гмирьова. Небайдужих до воєнних подій 20-літньої давності виявилося набагато більше, ніж можна було очікувати. Конференцію "Вічна пам'ять тобі, воїне-афганцю" було відкрито хвилиною мовчання на честь загиблих юнаків та чоловіків, яким так і не вдалося повернутися живими до батьківської оселі. Пройнятий болем і співчуттям до присутніх ветеранів-афганців був виступ Саричевої Марини Валентинівни, завідуючої відділом документів з гуманітарних наук бібліотеки ім. О. Гмирьова.

Керівництвом обласної бібліотеки було запрошено на відверту розмову і голову міської ради воїнів-інтернаціоналістів Паливоду Сергія Миколайовича. Він поділився своїми спогадами жахливих подій Афганської війни, продемонструвавши фотокартки та слайди на екрані, які залишили у пам'яті стільки невимовного горя, болю та нездійснених мрій воїнів-юнаків.

До слова було запрошено і ветеранів Афганської війни Ковальчука Віталія Михайловича, нагородженого орденом "Червоної зірки" за заслуги перед Батьківщиною, Поротникова Миколу Арсентійовича, полковника у відставці. Чудові художні роботи були представлені учасником воєнних лихоліть Башкиром Сергієм Вікторовичем. Він намагався передати життя та воєнні події, які бачив на власні очі, зобразити картини товаришів та інших бійців-афганців, які мужньо прийняли смерть на чужині, у далекому Нагорному Карабасі, виконавши наказ.

Не байдужими до Афганської війни залишилась і молодь нашого міста. Серед учасників та присутніх конференції були студенти та викладачі нашого університету, Миколаївського державного педагогічного університету ім. В.О. Сухомлинського, Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв.

До слова було запрошено студента 3-го курсу економічного факультету Миколаївського державного аграрного університету Фомічова Олександра, який достатньо переконливо охарактеризував воєнні події, намагаючись донести до ветеранів-афганців думку, що їх війна не забута прийдешнім поколінням, яке поважатиме із гордістю завжди пам'ятатиме тих, хто стояв на смерть не забруднивши честі мундиру, виконавши наказ.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget