Студенти-програмісти знайомляться з реаліями ІТ на підприємстві «Миколаївоблтеплоенерго»

4 жовтня 2024 року студенти першого курсу спеціальності «Комп’ютерні науки» разом з доцентами кафедри економічної кібернетики, комп’ютерних наук та інформаційних технологій Тищенко Світланою Іванівною та Пархоменком Олександром Юрійовичем провели практичне заняття з дисципліни «Вступ до фаху» на базі підприємства «Миколаївоблтеплоенерго». Даний формат проведення заняття є важливим кроком у практичному знайомстві майбутніх фахівців з реаліями роботи ІТ-спеціалістів на великому підприємстві.

Під час візиту студенти мали унікальну можливість зазирнути за лаштунки роботи сучасного теплоенергетичного підприємства та дізнатися про роль інформаційних технологій у його функціонуванні.  Заняття розпочалося з відвідування диспетчерського пункту, де майбутні програмісти побачили, як сучасні комп’ютерні системи допомагають контролювати та оптимізувати роботу складного технологічного обладнання.

Особливо цікавим для студентів виявилося спілкування з провідним спеціалістом відділу ІТ. Фахівець поділився своїм досвідом та розповів про особливості роботи у сфері інформаційних технологій на підприємстві такого масштабу. Студенти дізналися про нюанси роботи системних адміністраторів, важливість забезпечення кібербезпеки та про те, як теоретичні знання, отримані в університеті, застосовуються на практиці.

Майбутні програмісти проявили неабияку зацікавленість, задаючи багато питань про цікаві випадки з практики, нестандартні ситуації та сучасні розробки в галузі. Спеціалісти підприємства з радістю поділилися своїм досвідом, надавши вичерпні відповіді на всі запитання.

 Дане практичне заняття стало  можливістю для студентів першого курсу не лише ознайомитися з роботою реального підприємства, але й отримати уявлення про можливі напрямки свого професійного розвитку в майбутньому. Вони побачили, наскільки важливою є роль ІТ-фахівців у забезпеченні ефективної роботи підприємств енергетичного сектору.

Кафедра економічної кібернетики, комп’ютерних наук та інформаційних технологій висловлює щиру подяку керівництву та співробітникам «Миколаївоблтеплоенерго» за  можливість проведення практичного заняття. Такі заходи є надзвичайно цінними для формування професійного світогляду студентів та їхньої мотивації до навчання.




Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget