Представники студентських фермерських господарств Миколаївського національного аграрного університету будують ефективний агробізнес

20-21 лютого на базі факультету «Менеджменту» Миколаївського національного аграрного університету тренерами «Компанії корпоративних тренінгів СТС» Леонідом Бутенко та Артемом Холоденко було проведено бізнес-гру «Бізнес-симуляція створення фермерського господарства. Системний погляд на ведення агробізнесу». Даний захід відбувся за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP). Цей проект фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, реалізується та співфінансується Менонітською Асоціацією Економічного Розвитку (MEDA).
У тренінгу взяли участь 18 здобувачів вищої освіти університету та Технолого-економічного коледжу МНАУ, члени студентських фермерських господарств. Головна мета тренінгу - формування ділових навичок та вмінь, необхідних для ефективної діяльності підприємства, маркетинговий аналіз ринку товарів, опанування методами ділового спілкування в команді та пошук напрямків діяльності для максимізації прибутку.
Леонід Бутенко розповів про всі деталі і нюанси ведення бізнесу в аграрній сфері, наводячи приклади з власного 30- річного досвіду бізнесмена. Він наголосив на тому, що успіх коштує грошей, нагороджуючи персональним блокнотом найуспішнішу команду бізнес-тренінгу на чолі з Владиславом Маркіним, головою студентського виробничого кооперативу «Agro Oil».


Здобувачі вищої освіти мали змогу змоделювати ведення фермерського господарства. Основним їх завданням було покращити фінансові показники власного бізнесу, зробити його якомога найприбутковішим в умовах постійного тиску з боку конкурентів, використовуючи детальний план, описаний у робочому зошиті. 
Учасник заходу Валентин Пурдик, керівник студентського виробничого кооперативу «Golden Rabbit», зазначив, що отримані знання є дуже цікавими та корисними для подальшої професійної діяльності. 


Слушною була думка голови СФГ «AgroCorn» Ніни Охоти, яка зауважила про необхідність проведення бізнес-симуляції в Миколаївському національному аграрному університеті, для учасників студентських фермерських господарств, з метою підвищення обізнаності здобувачів вищої освіти у питаннях ведення агробізнесу. 
Артем Холоденко, який допомагав у проведенні бізнес-гри, розкрив особливості складання балансу підприємства та допомагав лідерам команд у прийнятті управлінських рішень. 


Своїми враженнями про участь у бізнес-симуляції поділилася і Маргарита Зареченська, голова студентського виробничого кооперативу «Sunlight Birds»: «Це ефективний спосіб залучення молоді до створення власного бізнесу. Такі заходи загартовують дисципліну та згуртовують колектив».
Здобувачі вищої освіти Технолого-економічного коледжу МНАУ, члени особистого студентського господарства «Південна Мрія», що спеціалізується на вирощуванні овочевої продукції, переказували слова вдячності Українському проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва, за постійну підтримку в організації різноманітних освітніх та практичних заходів. 
Усі учасники бізнес-гри отримали сертифікати від Компанії корпоративних тренінгів. Вони подякували тренерам за отриманий безцінний досвід та запрошували приїжджати до університету ще.












Здобувачі вищої освіти щиро вдячні ректорові університету В’ячеславу Шебаніну, заступнику менеджера Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва Володимиру Терновському, за надану можливість підвищити рівень своєї фахової підготовки та професійної майстерності. 


Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget