Збори кураторів академічних груп

Нещодавно українське суспільство сколихнула новина щодо проблеми, яка поширюється світом серед молодого покоління – хвилі самогубств, спричинених діяльністю груп у соціальних мережах. Так звані «групи смерті» тепер стали популярні в Україні. За даними кіберполіції, у лютому різко зросла кількість пошукових запитів на тему ігор, фіналом яких стає спроба вчинити самогубство. Нині у соціальній мережі "Вконтакті" більш ніж 2000 груп із суїцидальною тематикою, зокрема «Кити пливуть нагору», «Розбуди мене о 04:20», f57, f58, «Тихий будинок», «Рина», «Няпока», «Море китів», «50 днів до мого...».
16 лютого проректор із виховної роботи МНАУ Наталія Шарата провела збори кураторів академічних груп усіх факультетів університету, поінформувавши присутніх про суть даної проблеми та шляхи її попередження. На зібранні була завідувач науково-просвітницької лабораторії психолого-педагогічних інноваційних технологій розвитку особистості  Галина Рурик, яка спілкувалася із кураторами щодо особливостей суїцидальної поведінки, методів спілкування із молоддю тощо. 
Наталія Григорівна наголосила на тому, що при виявленні таких груп самостійно, необхідно повідомляти до кіберполіції за електронною  адресою (https://www.cybercrime.gov.ua), за телефоном гарячої лінії (044) 374-37-21, або звертатися до адміністрації соцмережі, в якій була виявлена група.



виховна робота, збори

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget