Інтенсивне розведення раків і ракоподібних – перспективний напрям розвитку аквакультури

У листопаді 2016 року на факультеті технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології університету відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Інтенсивне розведення раків і ракоподібних – перспективний напрям розвитку аквакультури». У заході взяли участь співробітники Миколаївського НАУ, Дніпропетровського ДАЕУ, Дніпропетровського НУ ім. О.Гончара, Одеського ДЕУ, Херсонського ДАЕУ, а також представники бізнес-структур. Загалом зареєстровано більше 90 учасників семінару. 
З вітальним словом до учасників науково-практичного семінару звернувся декан факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології, професор Гиль Михайло Іванович, який у своєму виступі наголосив на перспективності й актуальності розведення ракоподібних у нашій державі.
Відповідно до програми семінару виступили: гість з Румунії Тудор Корнеліу – нині він викладач кафедри технології переробки, стандартизації і сертифікації продукції тваринництва Миколаївського НАУ з доповідями «Коротка історія розведення раків на фермах», «Біологічні характеристики рака», «Види господарств із розведення раків і типи водойм» та «Інвестиції для мікро- та макроферм»; Астафуров Юрій Олександрович – аспірант кафедри водних біоресурсів та аквакультури Одеського ДЕУ з доповіддю «Біологічні основи акліматизації та технологічні особливості вирощування прісноводної креветки Makrobrachium Rosenbergii»; Кутіщев Павло Сергійович – канд. біол. наук, доцент кафедри водних біоресурсів Херсонського ДАУ з доповіддю «Досвід вирощування австралійського рака (Cerax quadricarinatus) в умовах Півдня України»; Стась Марія Миколаївна – асистент кафедри водних біоресурсів та аквакультури Дніпропетровського ДАЕУ з доповіддю «Перспективи вирощування річкових раків Р. Astacus в УЗВ при застосуванні годівлі спіруліною».
Підтвердженням зацікавленості учасників семінару до його тематики стало жваве обговорення кожної доповіді з широким спектром питань як біологічних, так і бізнесових.
Наприкінці семінару організатори висловили подяку за плідну роботу всім учасникам заходу, а також презентували сертифікати учасника науково-практичного семінару «Інтенсивне розведення раків і ракоподібних – перспективний напрям розвитку аквакультури» доповідачам. Наостанок усі бажаючі уточнити деталі розглянутих тем доповідей додатково мали змогу поспілкуватися з експертами із розведення та вирощування ракоподібних.














науково-практичний семінар, факультет ТВППТСБ, наукова робота

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget