«ТУБЕРКУЛЬОЗ ВИЛІКОВНИЙ!»

24 березня традиційно відзначається Всесвітній та Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз. Напередодні цієї події група Т2/4 на чолі із куратором доцентом кафедри ТВПТ Лихачем Вадимом Ярославовичем провели відкриту кураторську годину «Туберкульоз та його профілактика. Стосується кожного» на факультеті ТВППТСБ. У зв’язку з тим, що символом боротьби з туберкульозом є біла ромашка – чисте дихання легень, студенти прикрасили аудиторію квіточками білої ромашки.

Метою кураторської години  було поінформувати студентів факультету про глобальну епідемію туберкульозу в Україні, і дати всім зрозуміти, що існує лише одна можливість боротьби з епідемією туберкульозу - раннє виявлення та лікування хворих на туберкульоз.

На даний захід завітала головний лікар Миколаївського міського тубдиспансера - Диннік Тетяна Дмитрівна і наголосила про те, що в Україні з 1995 року спостерігається епідемія туберкульозу, яка невпинно прогресує і є однією з основних медико-соціальних проблем. Нині туберкульоз в Україні є найпоширенішою інфекційною хворобою, яка призводить до найбільшої кількості смертних випадків від інфекційної патології. Отже, туберкульоз дуже велика проблема у нашому суспільстві. Обстеження та лікування туберкульозу в Україні безкоштовне. Якщо своєчасно звернутися і провести повний курс ефективного лікування, то туберкульоз можна вилікувати. 

При обговоренні, до цієї проблематики активно долучились науково-педагогічні працівники нашого факультету, зокрема професор Топіха Віра Сергіївна, доцент Луговий Сергій Іванович, заступник декана з виховної роботи Наконечна Тетяна Віталіївна, заступник декана з навчальної роботи Трибрат Руслан Олександрович та інші.

В свою чергу, кожен із студентів групи відповідально поставилися до цього заходу. Ми старанно вишукували інформацію, підбираючи саме найголовніше, аби донести до глядачів всю суть і важливість проблеми туберкульозу. Отже, шановні друзі, у разі виникнення підозри на туберкульоз якомога швидше зверніться до лікаря. Не затягуйте і не займайтесь самолікуванням. Це пришвидшить і полегшить Ваше видужування. Будьте здорові і бережіть себе!

Фотозвіт







Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget