Спільний українсько-австрійський курс дистанційного навчання


В рамках співпраці з Клагенфуртським університетом Альпен-Адріа (Австрія) на базі Миколаївського національного аграрного університету з 18 до 20 лютого 2014 року відбувся триденний семінар «Особливості бізнесу та інвестування в Австрії», проведений помічником професора, викладачем австрійського ВУЗу Александром Гербстом. 


Семінару передувала напружена підготовка з боку студентів. Протягом двох місяців група студентів факультету менеджменту (загалом 51 особа спеціальностей  «Менеджмент організацій і адміністрування» і «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності») за допомогою інструментів MOODLE готувалась до семінару, спілкуючись з паном Гербстом через Skype. Студентам було надано прямий доступ до матеріалів і віртуальної навчальної бази австрійського університету, наряду з іншими студентами ВУЗу-партнера. 

Даний курс дистанційного навчання був сфокусований на соціальних, економічних і культурних аспектах ведення бізнесу в Австрії, з акцентом на типах бізнес-установ, правових відносинах, інвестиційних питаннях, бухгалтерському обліку, податках, питаннях охорони праці та бізнес-культурі. Мова викладання – англійська.


Студенти протягом 15 академічних годин (3 ECTS) працювали за розкладом австрійського університету. Крім суто теоретичних питань, були розглянуті і справи (cases) реально існуючих підприємств, банків, інших установ Австрії, проаналізовані передумови їх становлення, зростання чи банкрутування, обговорювались обставини, що призвели до тих чи інших стадій їх розвитку. Проводились рольові ігри, що інсценізували ту чи іншу ситуацію, та шукались шляхи виходу з проблемних ситуацій.

Наприкінці семінару всі учасники отримали іменні дипломи про проходження даного міні-курсу, видані спільно Клагенфуртським університетом Альпен-Адріа і Миколаївським національним аграрним університетом.


Нагадаємо, це уже четвертий візит колег з австрійського вишу до МНАУ. Результатом одного з попередніх візитів стало підписання договору про співробітництво між університетами, одним з пунктів якого є домовленість про безоплатне навчання студентів економічних спеціальностей Миколаївського національного аграрного університету протягом одного семестру в університеті Альпен-Адріа.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget