Студенти МНАУ разом із людьми похилого віку говорили про традиції Водохреща

Тільки розпочався 2013 рік, а волонтери МОГО «Творти добро» активно продовжують реалізовувати проект «Поєднання інтересів молоді та людей похилого віку» у рамках програми «Місце зустрічі – Діалог» за підтримки фонду «Пам´ять. Відповідальність. Майбутнє» та ВБО «Турбота про літніх в Україні».

Водохреще – це останнє свято, яке завершує цикл новорічних та різдвяних заходів.

18 січня у відділенні соціально-побутової адаптації Заводського району для 25 пенсіонерів та інвалідів було проведено розважальну програму «Раз в Хрещенський вечорок...». Люди похилого віку і молодь розмовляли про обряди і традиції Водохреща.

Головним дійством вечора було щедрування. Всі присутні у захваті розповідали, як вони провели новорічні свята у колі своєї сім’ї. А потім на учасників заходу чекала вікторина «Новорічні пісні», яку підготувала Ольга Ігорівна Кремльовська. Розгадуючи вікторину, всі присутні дивували такими прекрасними та дивовижними щедрівками, які їм співали ще їхні бабусі та дідусі, що молодь захопило нестримне почуття радості та домашнього комфорту.

Після дивовижного вечора на Водохреще, вже 24 січня, у Міському територіальному центрі соціальної допомоги було організовано зустріч з психологом, яка провела арт-терапію та залучила присутніх до малювання.

Спочатку всі відображали на папері емоції в абстрактному вигляді за допомогою кольору і відтінків. Потім абстракцію перетворили на елемент природи. Найважливішим завданням учасників було перетворити абстракцію в малюнок, який подобається автору і викликає в нього приємні емоції. Це зображення мало бути реалістичним,, а не мультиплікаційним. Усі так захопилися процесом малювання, що не помітили, як минув час.

У результаті роботи було створено чудові малюнки, а найголовніше, що терапія допомогла усім учасникам покращити свій настрій. Малювання, яке поглинуло усіх учасників, допомогло багатьом гармонізувати емоційний стан, покращити самопочуття та налагодити дружню атмосферу у колективі.

Після закінчення присутні поділилися враженнями та висловили побажання зустрітися знову. У напружених умовах життя такі тренінги допомагають розкритися, налагодити відносини з оточуючими, заспокоїтися, відновити духовну рівновагу, а також підвищити свою культуру та духовність.


Волонтери МОГО «Творти добро» активно продовжують реалізовувати проект «Поєднання інтересів молоді та людей похилого віку» у рамках програми «Місце зустрічі – Діалог».

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget