На базі МНАУ відбулася VІІІ Міжнародна науково-практична конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Перспективна техніка і технології – 2012»

Нещодавно, з 19 до 21 вересня, на базі факультету механізації сільського господарства Миколаївського національного аграрного університету відбулася VІІІ Міжнародна науково-практична конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Перспективна  техніка  і  технології – 2012». У цьому заході взяли  участь більше 100 студентів.

Серед запрошених були представники Росії, Білорусії, Чехії, Польщі та Латвії. Від України на конференцію прибули не лише молоді науковці вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації Міністерства аграрної політики та продовольства України, а й провідних технічних, таких як Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут», Науково-практичний центр Національної академії наук Білорусії з механізації сільського господарства, Український науково-дослідний інститут прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва імені Леоніда Погорілого (смт Дослідницьке).

До президії оргкомітету увійшли ректор Миколаївського національного аграрного університету професор В.С.Шебанін (голова); співголови: проректор МНАУ з наукової роботи професор О.Є.  Новіков, директор технічного навчально-наукового інституту Національного університету біоресурсів і природокористування України професор В.О. Дубровін, директор механіко-машинобудівного інституту Національного технічного університету України «КПІ» професор М.І. Бобир, декан факультету механізації сільського господарства МНАУ професор В.І. Гавриш, начальник Головного управління агропромислового розвитку Миколаївської обласної державної адміністрації О.В. Піскун.

На пленарному та секційних засіданнях конференції було заслухано більше 40 доповідей, 10 з яких – від запрошених учасників.

Доповіді було присвячено перспективним технологіям виробництва, переробки і зберігання продукції, актуальним проблемам механізації та автоматизації виробництва, сучасним проблемам механіки, теорії і практики технічного сервісу, ремонту та надійності машин, електротехнологіям та електропостачанню.

По закінченню секційних засідань було проведено анкетування. Учасники міжнародної конференції висловили свої побажання та зауваження щодо проведеної роботи. Вони відзначили високий рівень організації конференції, схвальні відгуки висловлювалися стосовно розважальної програми. Доречними після напруженої розумової праці були екскурсії по місту Миколаєву.

Гості Миколаївщини висловили подяку оргкомітету конференції, зокрема ректорові університету В.С. Шебаніну і декану факультету механізації сільського господарства В.І. Гавришу.

Переможців секцій було нагороджено грамотами і цінними подарунками за активну участь, високий науковий рівень експериментальних досліджень, кращу доповідь, ілюстративний матеріал, оригінальне рішення технічних задач та практичну значимість отриманих результатів. 

Враховуючи актуальність обговорених проблем і те, що наука стрімко рухається вперед, учасники Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів і студентів ухвалили резолюцію щодо проведення заходів такого рівня щороку, адже проблематика, яка виноситься на розгляд, стосується широкого кола фахівців, корисна для здобувачів, аспірантів і студентів інженерно-технічних спеціальностей.

Л.В. Вахоніна
заступник декана факультету механізації 
сільського господарства з наукової роботи

Серед запрошених були представники Росії, Білорусії, Чехії, Польщі та Латвії. Від України на конференцію прибули не лише молоді науковці вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації Міністерства аграрної політики та продовольства України, а й провідних технічних.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget