Професійна діяльність кафедри бухгалтерського обліку

Високий професійний та науковий рівень, постійне професійне вдосконалення - ось головна мета діяльності кафедри бухгалтерського обліку.

Професійна діяльність кафедри бухгалтерського обліку спрямована на підвищення якості викладання фахових дисциплін, з метою забезпечення конкурентоспроможності випускників та престижу університету в світовому просторі. Викладачі кафедри бухгалтерського обліку не стоять осторонь сучасних державних реформ, що відбуваються в умовах сьогодення.

Науково-педагогічні працівники кафедри співпрацюють з Федерацією професійних бухгалтерів і аудиторів України (ФПБАУ) та є її членами, з клубом бухгалтерів ЛІГА:ЗАКОН та іншими професійними організаціями.

Викладачі кафедри беруть активну участь у теоретичних та практичних семінарах з питань бухгалтерського обліку відповідно до МСБО та МСФЗ, з питань податкового обліку.

Так, 12 лютого 2011 року в м. Києві ФПБАУ проводила семінар на тему: «Практичне застосування Податкового кодексу, Закону України «Про єдиний соціальний внесок»», на якому обговорювались питання присвячені змінам, що відбулися з прийняттям Податкового кодексу в Україні, а саме: новий порядок нарахування та оплати допомоги по вагітності та пологам та по тимчасовій втраті працездатності; новий порядок визначення стажу для виплати допомоги по тимчасовій втраті працездатності. Доповідачами семінару були Пантелійчук Л.Б., доцент ДАЖКТ, керівник Комітету ФПБАУ з питань податкової політики, сертифікований аудитор, бухгалтер - практик (САР), Шматко О.Ю., к.е.н., заступник керівника відділу внутрішнього контролю департаменту ДПА України по роботі з юридичними особами та Харламова О.В. Серед учасників семінару була представник від кафедри бухгалтерського обліку – асистент Пісоченко Тетяна Сергіївна.

16 лютого 2011 року асистент Сирцева Світлана Володимирівна прийняла участь у роботі практичного семінару-тренінгу на тему «Відстрочені податки на прибуток: облік та відображення у звітності», організатором якого також була ФПБАУ. Доповідач Кулага Ольга Михайлівна член комітету ФПБАУ з питань професійної освіти, сертифікований аудитор, бухгалтер - практик (САР), висвітила питання щодо облікового підходу до податків на прибуток згідно МСФЗ та П(С)БО; впливу прийняття Податкового кодексу України на розрахунок відстрочених податків; порядку визначення податкової бази з урахуванням вимог Податкового кодексу та ін.

29 березня 2011 року викладачі кафедри бухгалтерського обліку відвідали практичний семінар «Зустрічаємо новий податок на прибуток: нові ставки, об´єкт та звітність» організований клубом бухгалтерів ЛІГА:ЗАКОН, на якому були висвітлені питання присвячені оподаткуванню прибутку підприємств відповідно до Податкового кодексу України.

8 квітня 2011 року асистент Лугова Ольга Іванівна приймала участь науково-практичному семінарі на тему «Податок на додану вартість в Податковому кодексі: особливості застосування», організований Житомирською науковою бухгалтерською школою на базі Житомирського державного технологічного університету. Доповідачами семінару були к.е.н., доц., сертифікований аудитор Остап´юк Н.А., к.е.н., доц., сертифікований аудитор Панченко І.А.

19-20 травня 2011 року асистенти кафедри бухгалтерського обліку Лесік Ірина Миколаївна,Сирцева Світлана Володимирівна приймали участь у міжнародній конференції «Перспективи розвитку бухгалтерського обліку, аудиту і аналізу в контексті євроінтеграції» організованій Одеським державним економічним університетом сумісно з Федерацією професійних бухгалтерів и аудиторів України. Учасниками конференції були представники Австрії, Бельгії, Литви, Грузії, Кіпру, Польщі та ін.

Відкрили конференцію Олександр Папаіка, Президент Федерації професійних бухгалтерів и аудиторів України та Михайло Зверяков, професор, ректор Одеського державного економічного університету, представник проекту USAID «Розвиток фондового ринку» та місцевого органу влади.

Доповідачами конференції були: Алдона Kaмела-Совінська, професор, Представник Міжнародної Федерації Бухгалтерів; Генри Фортин, керівник Центру реформ фінансової звітності, Всесвітній банк, Вена, Австрія; Зураб Лалазашвілі, голова Наглядової ради Грузинської Федерації професійних бухгалтерів і аудиторів; Володимир Богатир, радник Міністра юстиції України; Олег Канцуров, Керівник управління методології бухгалтерського обліку, Міністерство фінансів України; Богдан Лукасевич, головний бухгалтер Національного банку України; Андрій Бусуйок, спеціаліст фінансового управління, Центру реформ фунансової звітності, Всесвітній Банк, Вена, Австрія; Микола Бурмака, член Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку; Валентина Левченко, заступник Голови Державного комітету по регулювання ринку фінансових послуг в Україні; Михайло Скоповські, д-р економіки, Познанський економічний університет, експерт консалтингової групи по бізнес звітності; Пол ван Гєйт, експерт з питань аудиту і бухгалтерського обліку Інституту аудиторів підприємств, Брюссель, Бельгія; Юргіта Кірвайтієнє, президент Палати аудиторів Литви; Іван Нестеренко, Голова Аудиторської Палати України; Микола Гайдай, керівник управління методології бухгалтерського обліку і аудиту, Академії фінансів при Міністерстві фінансів України.

Активна участь викладачів кафедри у семінарах дає можливість їм постійно підвищувати свій професіоналізм, та передати практичний досвід студентам.


Матеріали підготували
асистенти кафедри бухгалтерського обліку
Лесік І.М., Сирцева С.В.

Професійна діяльність кафедри бухгалтерського обліку спрямована на підвищення якості викладання фахових дисциплін.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget