Науково-педагогічні працівники університету відвідали Миколаївський обласний краєзнавчий музей «Старофлотські казарми»


18 листопада науково-педагогічні працівники університету відвідали Миколаївський обласний краєзнавчий музей «Старофлотські казарми».
У ході зустрічі було проведено оглядові екскурсії, колектив університету ознайомився з музеєм, дізнавшись про історію його створення.

Миколаївський обласний краєзнавчий музей – один із найстаріших музеїв України. Офіційною датою його відкриття вважається 15 (28) грудня 1913 року. Хоча історія самого музею починається ще у 1804-1806 роках, коли при Депо карт у Миколаєві був створений Кабінет рідкісних речей, де були розміщені колекції мінералів, археології та нумізматики. Мандрівники, які відвідували місто, часто згадували у своїх спогадах про миколаївський «музеум». Після закриття музею у середині ХІХ ст. предмети з його зібрання  розійшлися по музеях Одеси, Херсона та інших міст України. І лише у 1913 році на основі унікальної колекції збирача природничих речей Е.П. Францова  було створено новий природничо-історичний музей. 
Миколаївський обласний краєзнавчий музей сьогодні – це  справжній центр краєзнавчих досліджень. Загальна кількість експонатів основного фонду Миколаївського обласного краєзнавчого музею складає більш 200 тис. одиниць збереження. Це унікальні колекції предметів археології та етнографії, зброї та стародруків, документальних джерел та пам’яток природи.
Між колективом Миколаївського національного аграрного університету та  Миколаївським обласним краєзнавчим музеєм «Старофлотські казарми» було укладено договір про співпрацю.




















Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget