На факультеті ТВППТСБ відбувся семінар з питань годівлі сільськогосподарських тварин


16 травня на факультеті технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського державного аграрного університету відбувся науково-практичний семінар з питань годівлі сільськогосподарських тварин, який проводив декан доктор с.-г. наук, професор М.І. Гиль.
В роботі семінару брали участь провідні фахівці Головного управління агропромислового розвитку Миколаївської облдержадміністрації, головні зоотехніки районів і деяких господарств області, керівники філій кафедр університету на виробництві, викладачі і студенти, науковці з інших університетів України й представники фірм з виробництва комбікормів, преміксів та кормових добавок.
З привітальним словом до учасників науково-практичного семінару звернувся ректор Миколаївського ДАУ В.С.Шебанін.
З доповіддю на тему «Проблеми тваринництва та шляхи їх вирішення в господарствах  Миколаївської області» виступив начальник відділу організації виробництва, маркетингу продукції тваринництва з племінної інспекцією Головного управління агропромислового розвитку Миколаївської облдержадміністрації М.І.Бакун.
Декан біотехнологічного факультету Подільського державного аграрно-технічного університету доктор с.-г. наук, професор М.Г. Повозніков і декан факультету ТВППТ Білоцерківського національного університету В.С. Бомко розповіли про прогресивні технології годівлі великої рогатої худоби, а також важливі факторах і методах підвищення продуктивності тварин.

Завідувач лабораторії Миколаївського проектно-технологічного центру «Облдержродючість» М.О. Троїцький звернув увагу учасників семінару на необхідність контролю фактичної поживності кормових засобів, а також аналіз за показниками безпеки згідно з чинними державними стандартами.
Начальник комплексу по виробництву свинини агрофірми «Миг-Сервіс-Агро» Ф.А.Бородаєнко у своїй доповіді проінформував присутніх про досягнення господарства у галузі свинарства, отримання середньодобових приростів за перший період відгодівлі від 720 г до 850 г у другий період відгодівлі, а досягнення живої маси відгодівельного молодняку 105-110 кг у віці 180 днів.
Випускник Миколаївського ДАУ, кандидат с.-г. наук, провідний фахівець  СТОВ «Промінь», Арбузинського району С.Є. Ясевін доповів про технологію виробництва молока в господарстві, використання якої забезпечило отримання від стада 1180 голів корів, по 8900 кг молока на фуражну корову.
Завідувач кафедри кормовиробництва Миколаївського ДАУ доктор с.-г. наук, професор Л.К. Антипова розповіла про прогресивні методи вирощування кормових культур для тваринництва.
Учасники семінару у своїх виступах позитивно оцінили результати  роботи і побажали у майбутньому практикувати проведення подібних заходів за участю науковців і висококваліфікованих фахівців господарств.
В кінці семінару декан факультету, професор М.І. Гиль щиро подякував присутнім за їх активну участь в обговоренні важливих питань подальшого розвитку тваринництва в Миколаївської області.

  






Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget