ПІДСУМКОВА КВАЛІФІКАЦІЙНА АТЕСТАЦІЯ ВИПУСКНИКІВ

Традиційно, в червні кожного року – відбуваються засідання кваліфікаційної комісії, що покликана підтвердити відповідність здобувача-випускника вищої освіти шуканій кваліфікації та визначити якість здобутих знань і навичок, компетенції.
Цього року факультет ТВППТСБ мав можливість оцінити 143-х своїх випускників ступенів вищої освіти «Бакалавр» та «Магістр». Чотири різні Кваліфікаційні комісії працювали за освітніми спеціальностями: 152 – «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» (заочна форма навчання), 162 – «Біотехнології та біоінженерія» (денна форма навчання) та 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» (денна і заочна форми навчання). Запрошеними головами комісії були визнані в Україні та за її межами фахівці – доктор технічних наук, професор Тріщ Роман Михайлович (завідувач кафедри Української інженерно-педагогічної академії, м. Харків), доктор біологічних наук, професор Дуган Олексій Мартем'янович (декан факультету Національного технічного університету України «КПІ», м. Київ), доктор сільськогосподарських наук, професор Нежлукченко Тетяна Іванівна (завідувач кафедри ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет») та доктор сільськогосподарських наук, професор, член-кореспондент НААН Рубан Сергій Юрійович (завідувач кафедри Національного університету біоресурсів і природокористування України, м. Київ).
Новацією цього року стала сама процедура кваліфікаційного випробування здобувачів вищої освіти факультету. Відповідність чинним кваліфікаційним вимогам у студентів визначалась комплексно – через фахову дискусію за питаннями дисциплін професійної й практичної підготовки, оцінюванням їх навичок і вмінь під час роботи й обслуговування специфічного обладнання й інструментарію, елементів виробничих процесів та задач, а також за допомогою комп’ютерного тестування за окремими дисциплінами фундаментальної математично-природничої підготовки. І таке змістовне та урізноманітнене випробування було усіма випускниками витримане. Молодці студенти!
З усіх здобувачів вищої освіти, допущених до підсумкової атестації, виявлених такими, що не відповідають кваліфікаційним вимогам ДК професій України й чинним галузевим освітнім стандартам не було. Навпаки, 30% (43 особи) одержали відмінну оцінку і 7% (10 осіб) підтвердили якісне навчання одержанням диплому з відзнакою. І біотехнологи, і метрологи, і технологи з виробництва й переробки продукції тваринництва були серед цих випускників, зокрема це: Касілова Т.М., Лі В.М., Назаренко М.В.,   Довгопола І.В., Кушнір І.В., Гаврилюк К.І., Ветушняк Т.Ю., Коцюбинська А.В.,    Ващенко О.І., Виноградова Н.Г. Усіх бакалаврів було рекомендовано до вступу в магістратуру, а випускників-магістрів – Касілову Т.М., Коцюбинську А.В., Ващенко О.І. та Виноградову Н.Г. кваліфікаційна комісія навіть рекомендувала до вступу в аспірантуру для подальшого навчання та одержання наукового ступеня «Доктора філософії з галузі…». А знайомство голів Кваліфікаційних комісії з матеріальною базою, професорсько-викладацьким складом, навчально-методичним забезпеченням, організацією навчальної  роботи дає підставу зробити висновок, що на факультеті ТВППТСБ створено якісні умови для підготовки висококваліфікованих фахівців СВО «Бакалавр», «Магістр» галузей знань: 15 – «Автоматизація та приладобудування» освітньої спеціальності 152-“Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка”, 16 – «Хімічна та біоінженерія» освітньої спеціальності 162-“Біотехнології та біоінженерія”, а також 20 – «Аграрні науки та продовольство» освітньої спеціальності 204-“Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва”. Тож, є вагомі підстави нам, науково-педагогічним працівникам, радіти за успіхи наших здобувачів вищої освіти!
Успіхів вам, шановні колеги, у професійній діяльності! Бажаємо успішного кар’єрного зростання та людського щастя! Дякуємо за навчання.

Бакалавр-біотехнолог Бурете Л. пояснює роботу з обладнанням

Бакалавр-технолог Крикуненко Д. демонструє навички роботи з інструментом

Випускниця-магістр презентує власне рішення практичного випробування іспиту

Громадянин Нігерії Алі Азіз проводить фахову дискусію із технологій у тваринництві

Етап практичного випробування біотехнолога із підготовки реагентів

Кваліфікаційна комісія оцінює випускницю-біотехнолога Лі В.

Професор Нежлукченко Т.І. очолює комісію із випробувань бакалаврів-технологів

Професор Рубан С.Ю. оцінює знання магістрів-технологів з ВППТ

Професор Тріщ Р.М. звертається до випускників-магістрів з метрології

Секретар комісії Гуднікова Т.В. та випускники-бакалаври з технології ВППТ на іспиті

Секретар комісії Казанович С.О. слідкує за підготовкою до іспиту

Секретар комісії Кучеріна І.М. та випускники-біотехнологи на випробуванні

Складання тестового іспиту за допомогою ПЕОМ


Декан факультету ТВППТСБ М.І. Гиль

факультет ТВППТСБ, атестація, випускники

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget