День практичної підготовки «Технологія збору та переробки часнику»

6 липня, враховуючи побажання учасників попереднього дня практичної підготовки, відбувся черговий виїзний день практичної підготовки здобувачів вищої освіти Технолого-економічного коледжу МНАУ на тему «Технологія збору та переробки часнику». На базі навчально-науково-практичного центру Миколаївського національного аграрного університету студентська молодь продовжила закріплення теоретичних знань із технологічних особливостей вирощування часнику. Нагадаємо, що завдяки тісній співпраці університету з Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP), студенти мали змогу в умовах виробництва опанувати етапи технологічного процесу, починаючи з основного обробітку ґрунту, висадки посадкового матеріалу, захисту рослин від шкідників і хвороб, підживлення, організації зрошення та закінчуючи збиранням і закладанням на зберігання часнику. Перефразовуючи вислів французького літератора й філософа-матеріаліста Клода Адріана Гельвеція про те, що люди не народжуються, а стають тими, хто вони є, можна стверджувати, що спеціалістами у своїй професії не народжуються, а стають завдяки кропіткій і наполегливій праці!
Частину зібраного в господарстві часнику планується залишити як  насіннєвий матеріал на наступний рік, частину – передати центру громадського харчування Миколаївського національного аграрного університету для приготування обідів студентам та науково-педагогічним працівникам, а частину – використати у якості товарного, передавши на продаж Українській часниковій компанії «АГРО ПАТРІОТ». Завдяки партнерським відносинам із цією компанією та Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва сподіваємося вже наступного року збільшити площу вирощування часнику на базі навчально-науково-практичного центру Миколаївського національного аграрного університету з 0,7 га до 2-3 га.
Попереду, для більшості студентської молоді, літні канікули. Але ту корисну інформацію, яку вони одержали завдяки участі в заходах, підтриманих Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва, вони донесуть до своїх рідних та друзів і будуть використовувати в ім’я та на благо нашої країни. Щиро дякуємо за проведений день практичної підготовки  ректорові Миколаївського національного аграрного університету, академіку В’ячеславу Шебаніну, директору Технолого-економічного коледжу МНАУ Володимиру Рибачуку та заступнику менеджера UHBDP Володимиру Терновському.







фппк, Технолого-економічний коледж, UHBDP, виїзний день

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget