АВТОМАТИЗОВАНІ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ В ТВАРИННИЦТВІ

Чи варто наголошувати на важливості та актуальності взаємодії науки з виробництвом?

Так! Варто! Оскільки ця взаємодія зумовлює прогрес як у науці, так і на виробництві.

Торкаючись проблем впровадження інноваційних технологій, модернізації виробництва та систематизації зоотехнічних даних, на своїх заняттях викладачі кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології вирішили вийти за межі аудиторних занять та організували для виробничників і студентів відкритий семінар.

Так, 22 жовтня на базі факультету ТВППТСБ був проведений Регіональний науково-практичний семінар «Автоматизовані системи управління в тваринництві». Метою заходу стало ознайомлення учасників з сучасними автоматизованими системами управління у тваринництві. До співпраці були запрошені усі бажаючі, а саме: розробники автоматизованих систем управління, представники провідних виробництв, які є їх активними користувачами, співробітники факультету ТВППТСБ, аспіранти та інші зацікавлені особи.
 
 
 
 
 
 


Із вступною промовою виступив декан факультету ТВППТСБ доктор с.‑г. наук, професор Гиль М.І., який привітав учасників семінару й акцентував увагу на можливості ближче ознайомитися з новітніми технічними розробками в сфері обліку племінних даних тварин та подальшому їх впровадженні і використанні.
Також слово було надано начальнику відділу організації виробництва, маркетингу продукції тваринництва та племінної справи управління розвитку АПВ, охорони праці та виставкової діяльності Департаменту АПР Миколаївської ОДА Бакуну М.І., який доповів про стан і перспективи розвитку галузей тваринництва в Миколаївській області.

Програму «Акцент – племінний облік у свинарстві» представляв її розробник Сердюк М.М., який докладно розповів про функціональні можливості програми, її зручності для користувачів, переваги в порівнянні з іншими розробками та презентував нещодавно впроваджені нові функції програмного продукту. Доповідь супроводжувалася презентацією та роботою програми в реальному часі, під час якої кожен з присутніх міг виявити переваги «Акценту».
«Управління молочною фермою «Юніформ-Агрі» представляв доцент кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології Баркарь Є.В., який розповів про можливості програми, її переваги та функції, що спрощують роботу персоналу молочної ферми, дають можливість планувати діяльність та автоматизувати племінний та зоотехнічний облік. 

Після доповідей між студентами, аспірантами та доповідачами відбулося жваве обговорення питань функціональності, наповненості та практичності програмних продуктів, яке виявило не лише зацікавленість майбутніх і молодих спеціалістів новітніми розробками, але й професійні навички та знання, які вони здобули впродовж навчання та практик на виробництві. 

Подібні заходи дуже корисні для студентів, оскільки вони дають можливість наблизитися до проблем виробництва, виховують з них справжніх спеціалістів та готують до майбутньої професійної діяльності!  

Окрему подяку за участь та співпрацю висловлюємо науковцю та розробнику програмного продукту «Акцент – племінний облік у свинарстві» Сердюку М.М. та зичимо йому нових звершень та натхнення. Щиро сподіваємось на плідну подальшу співпрацю!

Додатково з роботою заходу можна ознайомитись за посиланням:

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget