Регулювання і контроль у сфері публічних закупівель: результати вивчення дисципліни

Дисципліна «Регулювання і контроль у сфері публічних закупівель» була обрана студентами освітнього ступеня «Магістр» вперше, але це не стало перешкодою для отримання не лише знань і навичок, передбачених робочою програмою, але й вагомих результатів. 

Так, кафедрою обліку і оподаткування зареєстровано тему НДР «Організаційно-економічні аспекти та обліково-аналітичні інструменти публічних закупівель: національний та зарубіжний досвід» та ініційовано укладення меморандумів про співпрацю з ТОВ «Ю-КОНТРОЛ» та Академією Радник, в межах яких проведено зустрічі та використано можливості такої співпраці для вивчення дисципліни й наукової діяльності студентів та НПП.

За час вивчення та за тематикою дисципліни студентами взято участь у низці вебінарів та конференцій різного рівня з виступом і друком тез доповідей; є публікація статті у закордонному виданні; подано роботи до наукових конкурсів та отримано два переможних ІІ-х місця – у четвертому Міжнародному конкурсі студентських науково-дослідних робіт з економіки, м. Комрат, Республіка Молдова (тема роботи: «Public procurement appeals: experience and directions for improvement») та у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Облік і оподаткування» (тема роботи: «Зовнішній контроль у сфері публічних закупівель: стан, проблеми, перспективи»); подано розроблені студентами Настанови з етики для суб’єктів контролю для отримання Свідоцтва про реєстрацію авторського права на твір; взято участь у громадському обговоренні проєкту професійного стандарту за професією «Фахівець з публічних закупівель».

Під час вивчення безпосередньо зазначеної дисципліни до освітнього процесу було залучено внутрішніх та зовнішніх стейкхолдерів: представника юридичного відділу МНАУ Наталію Расторгуєву та уповноважену особу МНАУ Віталія Соколіка; представника учасника публічних закупівель Ірину Жуковську; головного редактора журналу «Радник в сфері державних закупівель» та тренера Академії Радник  Крістіну Бєлякову; начальника відділу контролю у сфері закупівель Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області Сергія Черновола; заступника виконавчого директора з інноваційних проєктів ГО «Transparency International Ukraine» Івана Лахтіонова. До речі, пані Ірина та пан Іван є випускниками нашого факультету та нашої спеціальності. 

Зустрічі з іншими стейкхолдерами також супроводжувалися запитаннями від студентів та інформацією доповідачів про організацію закупівель, що надало нам перспективи співпраці з ними за цим напрямом у новому навчальному році (КУ «Миколаївський зоопарк»; ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» тощо).

За результатами наукових здобутків, обговорення зустрічей та отриманої інформації від стейкхолдерів студенти запропонували напрями удосконалення змісту освітньої компоненти «Регулювання та контроль у сфері публічних закупівель».

Отже, маємо результати, маємо плани, робимо усе, що від нас залежить для найскорішої перемоги та відбудови нашої країни!





Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget