Підсумки Всеукраїнського конкурсу Міністерства освіти і науки України серед студентських наукових робіт зі спеціальності «ТВППТ» 2019-2020 н.р.



    07 квітня 2020 року на базі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського національного аграрного університету за результатами першого етапу ІІ туру проведено Всеукраїнський конкурсу студентських наукових робіт з освітньої спеціальності «Технологія ВППТ». 
Метою даного конкурсу є пошук обдарованої студентської молоді, створення умов для її творчого зростання, активізації науково-дослідної роботи студентів у вищих навчальних закладах.
Головою галузевої конкурсної комісії, першим проректором Миколаївського НАУ професором Дмитром Бабенко повідомлено, що за пропозицією організаційного комітету Конкурсу та дозволу Міністерства освіти і науки України цей Конкурс був поділений на дві секції:
-«Технологія виробництва продукції тваринництва»
-«Технологія переробки продукції тваринництва».
Відповідно до такого поділу на секції наказом ректора університету Шебаніна В’ячеслава Сергійовича було створено дві галузеві конкурсні комісії. 
Для участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт до нашого ЗВО, який було визначено базовим, надійшло у межах секції «ТВПТ» – 22 роботи із 11 ЗВО (ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет», Подільський державний аграрно-технічний університет, Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології ім. С.З. Ґжицького, Національний університет біоресурсів і природокористування України, Білоцерківський національний аграрний університет, Житомирський національний агроекологічний університет, Дніпровський державно аграрно-економічний університет, Одеський державний аграрний університет, Сумський національний аграрний університет, Вінницький національний аграрний університет, Миколаївський національний аграрний університет), у межах секції «ТППТ» – 14 робіт із 6 ЗВО (Одеська національна академія харчових технологій, Харківська державна зооветеринарна академія, Житомирський національний агроекологічний університет, Національний університет «Львівська політехніка», Луцький національний технічний університет, Миколаївський національний аграрний університет). 
У зв’язку із загостренням епідеміологічної ситуації і оголошенням карантину із метою запобігання поширенню коронавірусу COVID-19, ІІ етап ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «ТВППТ» у формі підсумкової науково-практичної конференції у 2020 році не проводився. Переможців конкурсу визначено на підставі результатів першого етапу ІІ туру, що є дозволеною формою, згідно з листом Міністерства освіти і науки України та ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» від 12.03.2020 року № 22.1/10-713.
У результаті рецензування із секції «ТВПТ» за рейтингом було визначено 6 робіт-переможців, із секції «ТППТ» за рейтингом було визначено 4 роботи-переможці, зокрема:

        Секція «Технологія виробництва продукції тваринництва»
1 Яцула Олег Миколайович - диплом І ступеня (Миколаївський НАУ);
2 Соколан Анастасія Костянтинівна - диплом ІІ ступеня (Дніпровський ДАЕУ);
3 Юрʼєва Катерина Вікторівна - диплом ІІ ступеня (Сумський НАУ);
4 Філіпова Поліна Олександрівна, Костюк Євген Русланович - диплом ІІІ ступеня (НУБіП України);
5 Вовчек Вікторія Володимирівна - диплом ІІІ ступеня (Миколаївський НАУ);
6 Петрова Анастасія Олексіївна - диплом ІІІ ступеня (Одеський ДАУ).

         Секція «Технологія переробки продукції тваринництва»
1 Журба Наталія Олексіївна, Гулієва Аліна Юріївна - диплом І ступеня (Одеська НАХТ);
2 Голосний Богдан Сергійович - диплом ІІ ступеня (Миколаївський НАУ);
3 Онєгін Сергій Сергійович - диплом ІІІ ступеня (Луцький НТУ);
4 Дмитрів Анастасія Зіновіївна - диплом ІІІ ступеня (НУ «Львівська політехніка»).

     Представлені на конкурс наукові студентські роботи охопили широкий спектр тем, від виробництва продукції тваринництва до її переробки, які до того ж включали в себе як науково-практичні, так і науково-теоретичні розробки. Роботи є актуальними і спрямовані на вирішення проблем сучасного тваринництва. Студенти мають можливість обмінюватися своїми науковими здобутками, практичними навичками із різних питань виробництва і переробки продукції тваринництва. 
        У рецензуванні робіт активно брали участь усі члени галузевої конкурсної комісії. Один із рецензентів робіт, доктор с.-г. наук, професор, член-кореспондент НААН України, директор Інституту розведення і генетики тварин ім. М.В. Зубця НААН України Полупан Ю.П. відзначив високий науковий рівень усіх представлених робіт, також відмітив, що подібні заходи мотивують здобувачів до більш поглибленого фахового вивчення спеціальності.
Доктор вет. наук, професор, академік НАНВО України, професор кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого НУБіП України В.І. Карповський наголосив, що він кардинально змінив погляд щодо оцінки і виконання наукових робіт студентами і був приємно вражений підготовкою студентських робіт.
Генеральний директор ПрАТ «Лакталіс-Миколаїв» Фуркало І.С., який також був рецензентом студентських наукових робіт, відмітив, що університет постійно вдосконалюється, рухається вперед відповідно до вимог сьогодення, а найголовніше – це діяльність усіх студентів і науково-педагогічних працівників університету, яких об’єднує спільна мета, ідеї, прагнення.
Окрім дипломів Миколаївського національного аграрного університету МОН України переможці також відзначені дипломами профільних академій країни – Національної академії аграрних наук України і Національної Академії наук вищої освіти України. 
Виражаємо подяку всім студентам і науковим керівникам, які брали участь у даному Конкурсі, а переможців вітаємо і бажаємо творчої наснаги і наукових злетів у майбутньому!

З повагою, колектив факультету 
ТВППТСБ Миколаївського НАУ, 
голова оргкомітету Конкурсу проф. Д.В. Бабенко 

факультет ТВППТСБ, Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget