Міжнародний форум з питань технічного регулювання

Протягом 12-13 липня 2018 р. м. Одеса в умовах Marine Residence “MARISTELLA” на узбережжі Чорного моря приймала гостей з усієї України та країн ЄС в рамках форуму «Роль стандартів і технічних регламентів для забезпечення сталого розвитку економіки України в умовах глобалізації». Ця подія була організована міністерством економіки і торгівлі України, а також ДП: «Одесастандартметрологія», «Миколаївстандартметрологія» та «Херсонстандартметрологія».
В умовах основної сесії та трьох панельних дискусійних площадок відбулося ознайомлення присутніх з новим законодавством у сфері регулювання, стандартизації та метрології та новими умовами роботи.
Відкрив форум, а також присвячену йому виставку І Віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Кубів Степан Іванович. Привітали почесне зібрання співвітчизників та іноземних гостей Голова Одеської облдержадміністрації та Голова обласної ради.
Великий інтерес викликали доповіді: Віткіна Л.М., докт. техн. наук, професора, директора Департаменту технічного регулювання Мінекономрозвитку (Стандарти і технічні регламенти для майбутнього України); Сімоне Раудіно, менеджера сектору економіки, торгівлі та міжнародного фінансового співробітництва ЄС (Інфраструктура якості в розбудові економіки); Каті Модрич-Скрабало, координатору з питань політики Департаменту єдиного ринку для товарів ЄС (Фокус на уникнення технічних бар’єрів у торгівлі); Черних О.О., директору Департаменту промислової політики Мінекономрозвитку (Система технічного регулювання в контексті промислової стратегії та політики); Сиріл Діршерла, координатора з питань політики Департаменту стандартизації Генерального директорату ЄК (Збалансована стандартизація для сталого економічного зростання та соціального добробуту); Юші Торіго, заступника директора Міжнародного союзу електрозв’язку ООН (Розроблення міжнародних стандартів щодо зміцнення довіри та безпеки при використанні інформаційно-комунікаційних технологій); Тетяни Бояніч, директора Інституту стандартизації Сербії (Система стандартизації Республіки Сербія. Директиви ЄС); Дрльо Мічо, начальника відділу загальної безпеки продукції Агентства ринкового нагляду Боснії і Герцеговини (Перспективи розвитку системи європейського ринкового нагляду. Приклад ринкового нагляду в Боснії і Герцеговині) та ін.
Миколаївську делегацію, яка складалася з Фоміної С.В., заступника директора з питань стандартизації, якості та наукової діяльності ДП «Миколаївстандартметрологія», Данилюка Д.С., заступник директора з регіонального розвитку та маркетингу ДП «Миколаївстандартметрологія», Деменнікова Т.А., заступника начальника управління з питань розвитку ринкових відносин – начальника відділу розвитку внутрішньої торгівлі, підприємництва, цінової та регуляторної політики департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОДА, Безрукової В.А., заступник директора з системи менеджменту якості ТОВ «Евері», Гагауза Д.Г., начальника відділу технічного контролю ПАТ «Коблеве» та Гиль М.І., декана факультету ТВППТСБ Миколаївського НАУ, очолювала Романенко Ірина Михайлівна, директор ДП «Миколаївстандартметрологія». 
Була прийнята активна участь у дискусії за основною сесією та надані власні доповіді під час спілкування у форматі панельних площадок: «Стандарти для конкурентоспроможності та сталого розвитку» та «Метрологія для розвитку технологій». Зокрема, відбулось обговорення доповіді проф. Гиль М.І. – «Технології і виробництва та розвиток стандартизації й метрології: освітня складова».
По завершенні форуму фахівцями було прийнято резолюцію, намічені плани узгодження дій з ЄС та окреслено першочергові завдання для підприємств й організацій України.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget