ТОВ СП «НІБУЛОН» сприяє професійному становленню майбутніх фахівців Миколаївського НАУ

14 травня 2019 року здобувачі вищої освіти 3 курсу факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології СВО «Бакалавр» відвідали компанію «НІБУЛОН». Компанія «НІБУЛОН» – це один з найбільших вітчизняних сільгосптоваровиробників, інвесторів і експортерів, один із лідерів вітчизняного аграрного ринку.
Здобувачі вищої освіти ознайомилися з усіма ланками технологічного процесу морського перевантажувального терміналу компанії «НІБУЛОН» для перевалки зернових та олійних культур, таких як кукурудза, пшениця, ріпак, ячмінь, соняшник.Зі здобувачами вищої освіти спілкувалися головні спеціалісти підприємства. Показали сучасну лабораторію, що забезпечує контроль якості зерна при прийманні/відвантаженні на автотранспорт, яка розміщена в триповерховому адміністративно-лабораторному корпусі та є однією з найсучасніших в Україні; лабораторію на причалі ПТ, що забезпечує контроль якості зерна при прийманні/відвантаженні на залізничний, водний транспорт (несамохідні судна і теплоходи). Обидві лабораторії оснащені високоточним (за найвищими стандартами світу) лабораторним і дослідницьким обладнанням. Поінформували про роботу сучасного обладнання та автоматизованого методу прийому та відбору середніх проб зерна, що дає можливість паралельно приймати 3 лінії потоків транспорту і втричі збільшує темпи проведення аналізу з визначення якості зерна.
Виїзне заняття для студентів проходило з метою підвищення рівня практичної складової під час підготовки фахівців для роботи в аграрному секторі нашої країни. Оглядаючи підприємство, студенти охоче ознайомилися із кожним його об’єктом і виробничим процесом, дивуючись умілому поєднанню промислової потужності із гарним та доглянутим ландшафтом.
Логічним продовженням знайомства з компанією «НІБУЛОН» стала екскурсія суднобудівною верф’ю. Студентів ознайомили з ходом реалізації суднобудівної програми і реконструкції підприємства й показали нові виробничі цехи, розповівши про специфіку роботи кожного. Також гості мали змогу побачити процесс будівництва суден, зокрема  легендарного самохідного перевантажувача проекту П-140 «NIBULON MAX».
Дуже вразили масштаби підприємства. Було цікаво подивитися, як відбуваються різні виробничі процеси – поділилася враженнями студентка третього курсу Ярова Дар’я. Наприкінці зустрічі задоволені гості подякували «за пізнавальну екскурсію та зазначили, що отримали дуже цінний досвід, ознайомившись із таким високоорганізованим підприємством, що може зіграти велику роль у їхньому професійному становленні.
Варто зазначити, що високотехнологічні підприємства компанії «НІБУЛОН» досить часто стають об’єктами таких візитів. Розташовані в 12 областях України, вони по праву вважаються одними з найбільш сучасних потужних та водночас естетичних підприємств.







Кравченко Олена Олександрівна, к. с.-.г. н., доцент,
заступник декана з НДР факультету ТВППТСБ

факультет ТВППТСБ, виїзне заняття

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget