Лабораторне заняття для здобувачів вищої освіти

29 березня 2023 року доцентом кафедри ветеринарної медицини та гігієни Бондар А.О. проведено лабораторне заняття за темою: «Контроль  параметрів мікроклімату виробничих приміщень харчових виробництв» з дисципліни «Гігієна та санітарія харчових виробництв» для студентів освітньої спеціальності 181 – «Харчові технології» для академічної групи ХТБ 3/1. На занятті були присутні – завідувач кафедри ветеринарної медицини та гігієни Лумедзе І.Х., викладачі кафедри – Іовенко А.В., Лумедзе Т.С.
На лабораторному занятті розглядали питання гігієнічного оцінювання механічних домішок і мікробіологічного забруднення повітря виробничих приміщень харчових виробництв. Ця тема не втрачає своєї актуальності, оскільки якість повітря безпосередньо впливає на здоров’я людей, які працюють у виробничих приміщеннях, а також на якість та безпеку продукції, що виробляється.
До уваги аудиторії здобувачі вищої освіти Винник Л. і Алєєксєєв П. представили презентаційний матеріал англійською мовою за темою: «Мікробіологічне забруднення повітря виробничих приміщень». У доповіді прозвучали методи гігієнічної оцінки мікробіологічного забруднення повітря в виробничих приміщеннях. Більш детально студенти озвучили інформацію про метод вільного осадження мікроорганізмів на щільні живильні середовища. Цей метод дозволяє визначити рівень забруднення повітря мікроорганізмами та вжити відповідних заходів щодо контролю за його якістю. У презентаційному 
матеріалі представлені гігієнічні заходи щодо запобігання забрудненню мікрофлорою виробничих приміщень. Наразі завданням фахівців, зайнятих у харчовій галузі, є зведення до мінімуму небажаних наслідків технологічної обробки продукції, що забезпечують харчову й споживчу цінність готових продуктів.
Отримані знання щодо гігієнічного оцінювання механічних домішок і мікробіологічного забруднення повітря виробничих приміщень харчових виробництв у майбутньому будуть потрібні у формуванні спеціалістів із технології харчування.






                    Доцент кафедри ветеринарної медицини та гігієни Бондар А.О.

факультет ТВППТСБ,кафедра ветеринарної медицини та гігієни

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget