Коментар фахівця «Домашнє насильство: діти між «двох вогнів»

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Так, 29 листопада 2022 року науково-педагогічні працівники кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки разом з кураторськими групами прийняли участь в онлайн-форматі коментар фахівця за темою «Домашнє насильство: діти між «двох вогнів» у рамках роботи обласного гендерного центру.

На онлайн-зустрічі фахівці намагались у стислій і доступній формі розкрити причини існування та актуальні проблеми протидії домашньому насильству виходячи з практичного досвіду професійної діяльності:

- про організацію роботи спеціальних служб підтримки осіб, постраждалих від насильства під час воєнного стану у Миколаївській області та діяльність обласного центру соціально-психологічної допомоги розповіла начальник відділу по роботі з сім’єю управління соціальних гарантій і компенсацій, загальнообов’язкового державного страхування департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації З. Г. Дмитрієва;

- інспектор відділу організації діяльності дільничних офіцерів поліції головного управління національної поліції в Миколаївській області, старший лейтенант поліції К. С. Рудницька, звернула увагу присутніх на масштабність проблеми та необхідність проведення заходів щодо попередження насильства в сім’ї, ознайомила з видами насильства та відповідальністю за вчинення протиправних дій, а також пояснила, як себе поводити та куди звернутися за допомогою у випадку домашнього насильства;

- старший інспектор відділу ювенальної превенції і управління превентивної діяльності головного управління національної поліції в Миколаївській області Н. С. Бойко підкреслила, що одним із злочинів, що залишається зараз, є сексуальне насильство, яке загострюється в умовах воєнної агресії. 

Під час обговорення питання присутні погодилися, що проведення спільних заходів, спрямованих на попередження насильства та профілактики жорстокої, протиправної поведінки необхідні для вирішення актуальних питань сьогодення.

Дякуємо організаторам за цікавий та корисний захід.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget