ВДАЛЕ ЗАВЕРШЕННЯ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Не зважаючи на складні події в Україні, викликані агресією та нападом російської федерації на нашу країну, освітній процес, та зокрема, навчально-методична робота триває. Так, результатом клопіткої праці колективу науково-педагогічних працівників кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології факультету ТВППТСБ, у складі О. І. Юлевич (кандидат техн. наук, доцент) С. І. Лугового (доктор с.-г. наук, доцент), О. І. Каратєєвої (кандидат с.-г. наук, доцент), Є. В. Баркаря (кандидат с.-г. наук, доцент), наприкінці 2021-2022 н.р., стало опублікування навчального посібника «Біотехнології та біоінженерія. Вступ до фаху». Даний посібник отримав схвальні рецензії трьох провідних науковців-біотехнологів – доктора с.-г. наук, професора, академіка НААН, першого заступника директора Інституту розведення і генетики тварин ім. М. В. Зубця НААН С. І. Ковтун; доктора тех. наук, завідувача відділу біотехнології Інституту продовольчих ресурсів НААН С. Г. Даниленко та доктора с.-г. наук, професора, завідувача лабораторії генетики Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН В. М. Балацького. Також він був рекомендований до друку Вченою радою Миколаївського національного аграрного університету.

Навчальний посібник розрахований на абітурієнтів, студентів спеціальності 162-«Біотехнології та біоінженерія», а також усіх, хто цікавиться однією з найдавніших і, водночас, однією з наймолодших наук і галузей промисловості. Слід відзначити, що подібні роботи з даної дисципліни в Україні відсутні, оскільки посібник крім історії розвитку біотехнології, її предмету, методів та завдань, уявлення про біообʼєкти та стадії біотехнологічного процесу, містить найактуальніші дані щодо розвитку та застосування біотехнології у різних сферах: сільському господарстві, медицині, харчовій промисловості, енергетиці та охороні довкілля у розрізі навіть 2022 року.

Кафедра генетики, годівлі тварин та біотехнології вітає авторів з новим творчим успіхом, дякує за роботу, та зичить подальших творчих злетів!




Кафедра генетики, годівлі тварин та біотехнології

 

факультет ТВППТСБ,кафедра ГГТБ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget