Навчальна практика з дисципліни «Технологія відтворення тварин»

Практична підготовка є обов’язковою складовою успішного становлення майбутніх фахівців, саме вона дає можливість підсумувати та закріпити здобуті упродовж навчання теоретичні знання, втілити їх у життя в умовах реального виробництва, та здобути цінні практичні навички. 

На жаль війна внесла корективи стосовно реалізації поставленого плану, та контакт здобувачів із джерелом практичної підготовки значно знизився. Однак, незважаючи на всю складність ситуації, в Миколаївському національному аграрному університеті за допомогою засобів дистанційного навчання поставлена задача виконується належним чином. Так, у період з 11 по 16 липня 2022 року асистентом кафедри зоогігієни та ветеринарії Вадимом Посухіним було проведено навчальну практику з дисципліни «Технологія відтворення тварин» для здобувачів другого курсу. За результатами онлайн-занять було ознайомлено з питаннями:

- Знайомство з підприємством, та проведенням інструктажу з техніки безпеки;

- Фізіологічними основами діяльності репродуктивної системи;

- Біологією розмноження; 

- Технологією штучного осіменіння сільськогосподарських тварин;

- Організацією, обладнанням і роботою  пункту штучного осіменіння та лабораторії з племінної роботи.

Переслідуючи задачу максимально відтворити реальні умови проходження практики, під час дистанційних занять було застосовано презентації Power Point, продемонстровано фотоматеріали з підприємства, відеоролики в YouTube. Після закінчення навчання, підсумовуючи активність студентів на заняттях та за виконаними самостійними роботами, проведено залік. Інформація, що була висвітлена в дистанційному режимі, після нашої перемоги, вже дуже скоро стане реальністю в практичному плані. 




Асистент кафедри Зоогігієни та ветеринарії Вадим Посухін


факультет ТВППТСБ,кафедра зоогігієни та ветеринарії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget