Завершення періоду навчання здобувачами вищої освіти освітньо-професійної програми «Облік і оподаткування» зі спеціальності 071 Облік і оподаткування - молодші бакалаври

 Освітньо-професійна програма підготовки здобувачів вищої освіти «Облік і оподаткування» початкового рівня (короткий цикл) вищої освіти за спеціальністю 071 Облік і оподаткування у галузі знань 07 Управління та адміністрування акредитована Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти (сертифікат про акредитацію освітньої програми № 2446 17 грудня 2021 року, строк дії – до 01.07.2027 року).

Здобувачі вищої освіти виконали програму навчання, яка завершується Єдиним підсумковим кваліфікаційним іспитом. 13 червня 2022 року у дистанційному форматі було проведено начитку до атестації здобувачів – молодших бакалаврів. 

Метою освітньо-професійної програми відповідно до місії і Стратегії розвитку Миколаївського національного аграрного університету є формування та розвиток загальних і професійних компетентностей у молодших бакалаврів у сфері обліку та оподаткування із широким доступом до ринку працевлаштування та зацікавленістю у подальшому навчанні (академічні права щодо подовження навчання). Акцент підготовки здобувачів вищої освіти зроблено на здатності здійснювати практичну діяльність у сфері обліку, аудиту та оподаткування суб’єктів господарювання різних форм власності та організаційно-правових форм на підставі ґрунтовної теоретичної бази, практичних навичок, загальних і фахових компетентностей. Програма враховує особливості техніко-технологічних і облікових процесів у аграрній сфері. Наповнення вибіркової компоненти програми відбувається з огляду на сучасні облікові процеси. Програма характеризується можливістю набуття здобувачами компетентностей у сфері публічних закупівель.

Випускник освітнього ступеню «молодший бакалавр» зі спеціальності 071 Облік і оподаткування здатний виконувати професійні види робіт та обіймати посади фахівців, посадові обов’язки яких вимагають володіння компетентностями за фахом відповідно до Національного класифікатора України: бухгалтер та касир-експерт, асистент бухгалтера-експерта; інспектор податкової служби; технік з обліку; інспектор з інвентаризації, інспектор-ревізор, ревізор; касири та білетери; касири в банках та інкасатори; реєстратори бухгалтерських даних.

Випускники освітньо-професійної програми мають можливість продовжити навчання за програмою першого (бакалаврського) рівня вищої освіти в університеті. Акцент підготовки здобувачів вищої освіти – це студентоцентроване та проблемно-орієнтоване навчання. Форми та методи навчання та викладання відповідають потребам та задовольняють вимоги здобувачів щодо формування індивідуальної освітньої траєкторії, розвитку професійних навичок та Soft-skills, отримання фахових компетенцій та досягнення програмних результатів навчання. 

В освітньому процесі використовуються елементи внутрішньої академічної мобільності та змішаного навчання (дистанційні технології). Вивчення освітніх компонент освітньо-професійної програми здійснюється у формі традиційних та інших видів неформальних освітніх заходів. Практична підготовка здійснюється під час проходження навчальних та виробничої практик. В освітньому процесі використовуються можливості системи дистанційного навчання Moodle. Усі компоненти освітньої програми забезпечені навчально-методичними виданнями та розробками кафедр, що здійснюють підготовку здобувачів вищої освіти за спеціальністю 071 Облік і оподаткування освітнього ступеня «молодший бакалавр», є у вільному доступі  до ресурсів бібліотеки МНАУ, викладені у системі дистанційного навчання Moodle.

Бажаємо успіхів молодшим бакалаврам. Вітаємо кафедру обліку і оподаткування із першим випуском молодших бакалаврів з обліку і оподаткування. 

Умови вступу на навчання за програмою молодшого бакалавра сформовано на сторінці приймальної комісії університету - https://pk.mnau.edu.ua/

Деканат обліково-фінансового факультету




Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget