Завершення періоду навчання здобувачами освітньо-професійних програм обліково-фінансового факультету першого (бакалаврського) рівня вищої освіти

 Здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Облік і оподаткування» денної та заочної форми навчання, освітньо-професійної програми «Фінанси, банківська справа та страхування» денної форми навчання виконали програму навчання, яка завершується Єдиним підсумковим кваліфікаційним іспитом. 

14 червня 2022 року у дистанційному форматі було проведено начитку до атестації здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. 

Метою освітньо-професійної програми «Облік і оподаткування» відповідно до місії і Стратегії розвитку Миколаївського національного аграрного університету є підготовка бакалаврів за спеціальністю 071 Облік і оподаткування, здатних розв’язувати складні спеціалізовані завдання та практичні проблеми у сфері  обліку, аудиту та оподаткування в процесі професійної діяльності. Акцент підготовки здобувачів вищої освіти зроблено на здатності здійснювати практичну та дослідницьку діяльність у сфері обліку, аналізу, аудиту та оподаткування суб’єктів господарювання України різних форм власності та організаційно-правових форм. Освітня програма передбачає набуття знань та вмінь, навичок у сфері публічних закупівель. Освітня програма ґрунтується на єдності наукового й освітнього процесів, практичної підготовки та інноваційних методів професійної діяльності у обліковій сфері. Освітня програма враховує особливості облікових процесів у аграрному секторі, що надає можливість сформувати унікальні спеціальні знання та уміння. Теоретична підготовка, практична підготовка, стажування на виробництві, стажування за кордоном, мовна підготовка здобувачів вищої освіти відбувається спільно із зовнішніми стейкхолдерами освітньої програми. 

Випускник освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю 071 Облік і оподаткування здатний виконувати професійні види робіт та обіймати посади фахівців, посадові обов’язки яких вимагають володіння компетентностями у сфері обліку, аналізу, аудиту та оподаткування відповідно до Національного класифікатора України: бухгалтери, касири-експерти, асистенти бухгалтера-експерта, помічники керівників підприємств, установ та організацій, помічники керівників виробничих та інших основних підрозділів, помічники керівників малих підприємств без апарату управління, інспектори податкової служби, фахівці з фінансово-економічної безпеки, інспектори з інвентаризації, інспектори-ревізори, ревізори, техніки з обліку. Випускники освітньо-професійної програми мають можливість продовжити навчання за програмою другого (магістерського) рівня вищої освіти в університеті. 

Освітньо-професійна програма «Фінанси, банківська справа та страхування» відповідно до місії й стратегії університету спрямована на підготовку нового покоління висококваліфікованих та конкурентоспроможних фахівців за першим (бакалаврським) рівнем на основі здобуття ними поглиблених теоретичних і практичних знань та умінь у сфері фінансів, банківської справи та страхування, що дасть їм можливість ефективно виконувати завдання інноваційного характеру відповідного рівня професійної діяльності, спрямовані на дослідження і розв’язання складних задач в умовах невизначеності та фінансових ризиків, у тому числі зумовлених унікальністю аграрних особливостей. Акцент підготовки здобувачів вищої освіти – це студентоцентроване та виробничо-практичне навчання, проблемно-орієнтоване навчання, змішане навчання у системі Moodle, самонавчання, навчання через виробничі практики та в умовах лабораторії «Навчальний банк», навчання на основі досліджень. Викладання проводиться у вигляді: лекцій, мультимедійних лекцій, інтерактивних лекцій, семінарських, практичних занять із використанням ситуаційних завдань, кейс-методів, ділових ігор, тренінгів, що розвивають професійні навички та Soft-skills, передбачена самостійна робота з можливістю консультацій з викладачем, а також e-learning за окремими освітніми компонентами.

Випускник освітнього ступеню «бакалавр» за спеціальністю 072 Фінанси, банківська справа та страхування здатний виконувати професійні види робіт та обіймати посади  фахівців, посадові обов’язки яких вимагають володіння компетентностями у сфері фінансів, банківської справи та страхування відповідно до Національного класифікатору України: фахівці у галузі фінансів та торгівлі (дилери та брокери (посередники) із заставних та фінансових операцій, фахівець з біржових операцій, фахівець з ведення реєстру власників іменних цінних паперів, фахівець з депозитарної діяльності, фахівець з управління активами, фахівець з фінансово-економічної безпеки, страхові агенти, страхувальники, асистенти актуаріїв, помічники керівників підприємств, установ та організацій, помічники керівників виробничих та інших основних підрозділів, помічники керівників малих підприємств без апарату управління, інспектори податкової служби). Випускники освітньо-професійної програми мають можливість продовжити навчання за програмою другого (магістерського) рівня вищої освіти в університеті. 

Бажаємо успіхів бакалаврам. Вітаємо випускові кафедри. Дякуємо усім учасникам освітнього процесу.  

Умови вступу на навчання за програмами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти сформовано на сторінці приймальної комісії університету - https://pk.mnau.edu.ua/

Деканат обліково-фінансового факультету




Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget