Зустріч аспірантів факультету МНАУ із провідним вченим у галузі селекції та генетики тварин

17 червня 2022 року було організовано онлайн-зустріч здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти «Доктор філософії» (PhD) з галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство» за освітньою спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», які навчаються на факультеті ТВППТСБ Миколаївського НАУ, із доктором сільськогосподарських наук, старшим науковим співробітником, завідувачкою відділу селекції великої рогатої худоби Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН України Ольгою Дмитрівною БІРЮКОВОЮ. Незважаючи на труднощі воєнного часу в країні, всі аспіранти, які навчаються зараз у аспірантурі на факультеті – Богдан ГОЛОСНИЙ (I курс), Діана АНДРЄЄВА (ІІ курс) та Олена КОГУТ (IV курс) – взяли участь у цій зустрічі та прослухали цікаву доповідь, а також змогли поставити свої запитання. Крім того, на зібранні з Ольгою Дмитрівною були присутні здобувачі ІІ курсу, які вивчають дисципліну «Розведення тварин» (викладач – д-р с.-г. наук, доцент ЛУГОВИЙ С.І.).

Ольга Дмитрівна розповіла здобувачам про основні напрями наукової діяльності Інституту розведення і генетики тварин імені М.В. Зубця НААН України, а також зупинилася на результатах власних досліджень, що було покладено в основу її докторської дисертації.

Крім того, оскільки Ольга Дмитрівна багато років є вченим секретарем спеціалізованої вченої ради, що відкрито на база Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця НААН України і розглядає дисертації на здобуття наукового ступеня доктора та кандидата наук із спеціальностей 06.02.01 «Розведення та селекція тварин» і 03.00.15 «Генетика», доповідач розповіла нашим аспірантам про всі «підводні течії», що виникають при підготовці дисертації та супроводжувальних документів при поданні до спеціалізованої ради та МОН України.

Підсумком цієї зустрічі стала домовленість про подальше співробітництво між вченими цього провідного академічного закладу України у галузі селекції, генетики та біотехнології тварин та викладачами й аспірантами факультету ТВППТСБ МНАУ.







Професор кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології МНАУ, 

д-р біол. наук, професор КРАМАРЕНКО С.С.


факультет ТВППТСБ,кафедра ГГТБ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget