АКАДЕМІЧНА МОБІЛЬНІСТЬ ВЧЕНИХ В ДІЇ

У межах укладеної угоди між Миколаївським НАУ та Інститутом розведення і генетики тварин НААН, академік Світлана Ковтун 08 червня 2022 р. провела молодшим бакалаврам та бакалаврам за освітньою спеціальністю 162-"Біотехнології та біоінженерія" лекцію з дисциплін "Загальна та молекулярна генетика". Питання генетичної оцінки гамет, ембріонів, формування генобанку, впливу Людини на генетичне різноманіття доместікованої фауни та ін. було представлене вченим-генетиком й біотехнологом, знавцем ембріотехнологій. Студенти дізналися про роль провідного науково-дослідницького інституту у формування вітчизняних біотехнологій для аграрної сфери бізнесу, стали обізнаними в участі сучасних вчених на тлі міжнародних рівнів розвитку науки, дізналися про унікальні можливості генетики в розкритті питань ембріотехнологій та відповідного бізнес-середовища. 

Також, у лекції взяла участь професор Світлана Войтенко, яка запросила студентську молодь приїхати на практику в працюючі лабораторії Інституту, писати спільні наукові роботи, формувати дипломні дослідження і навіть вступати до аспірантури й докторантури. Реальне насичення заняття в презентаційному матеріалі та відеосюжеті, у змісті лекції останніми результатами наукових експериментів вчених наче магнітом притягнуло студентв до моніторів комп’ютерів і, навіть, на певний час ми наче забули, що російський окупант вдерся війною на нашу землю. 

Але ж ні, ми не забули. Ми будемо ще більш кваліфікованими і професійними й надалі, після Перемоги над рф, скористаємося запрошеннями вчених Інституту. Будемо професійно працювати за фахом, згадуючи, якою ціною нам ці знання нині даються.

Дякуємо біотехнологам за подаровані знання і миру всім нам.















Професор М.Гиль


факультет ТВППТСБ,кафедра ГГТБ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget