СПЕЦІАЛІЗОВАНІ ВЧЕНІ РАДИ ФАКУЛЬТЕТУ ТВППТСБ

Нещодавно, за рекомендацією МОН до ректора і вченої ради університету Миколаївського НАУ звернулася заступниця директора ВСП «Козелецький фаховий коледж ветеринарної медицини Білоцерківского НАУ» Галай О.Ю., із проханням оцінити її рукопис дисертації на шукану наукову ступінь «Доктора філософії» в галузі знань 20-«Аграрні науки та продовольство». Ця ситуація є зрозумілою, оскільки університет атестований у цій галузі за державним рейтингом категорією «А», що є вищою оцінкою та її мають лише 2 ЗВО в Україні, зокрема і Миколаївський НАУ.
Роботу виконано під науковим керівництвом відомої в державі вченої –доктора сільськогосподарських наук, професора, Заслуженого працівника сільського господарства України, завідувачки кафедри Білоцерківського НАУ Марії Михайлівни Луценко, на тему «Дослідження ефективності використання високопродуктивних доїльних установок в умовах інноваційних технологій» (https://www.mnau.edu.ua/.../2021/galaj/desertaciya.pdf) за спеціальністю 204-«Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
Висновок проведеної експертизи роботи докторами сільськогосподарських наук, професорами Нежлукченко Т.І. й Підпалою Т.В. дав право вченій раді університету та ректору за підтримки МОН України сформувати разову спеціалізовано вчену раду ДФ 38.806.002 (https://www.mnau.edu.ua/.../svr-df-1/2021/galaj/nakaz.pdf), причому всієї у складі з докторів наук, професорів – Гиль М.І., Нежлукченко Т.І., Підпала Т.В. (Миколаївський НАУ), Прудніков В.Г. (Державний біотехнологічний університет, м. Харків) та Черненко О.М. (Дніпровський ДАЕУ), яка 17 грудня 2021 року за відкритою процедуру провела засідання (https://www.mnau.edu.ua/.../razovi-specializovani-vcheni.../) і в результаті наукової дискусії за встановленою процедуру досягла спільного рішення – присудити Оксані Юріївні Галай шукану наукову ступінь «Доктора філософії» в галузі сільськогосподарських наук за спеціальністю 204-«Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», з чим її відверто і вітаємо.
Тож «критична наукова маса», як висловилася експертна група НАЗЯВО, факультету ТВППТСБ Миколаївського НАУ спроможна не тільки готувати за власними освітніми програмами успішно (http://ua-news.mnau.edu.ua/.../VID-STUDENTKY-DO...) наукові кадри, а й оцінювати такі підготовлені в інших ЗВО, причому на базі Миколаївського НАУ, продовжувати славну історію аспірантури університету (https://www.mnau.edu.ua/nauk-rob/asp-i-doc/) і спеціалізованої вченої ради Д 38.806.02 (https://www.mnau.edu.ua/spec-vchen-rad/d-38-806-02/) нашої країни.





Голова СВР ДФ 38.806.002
Михайло ГИЛЬ

 

факультет ТВППТСБ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget