Участь у заході до 270-ої річниці Михайла Ліванова

До 270-ої річниці з дня народження Михайла Ліванова кафеда українознавства, в особі доцента Тетяни Березовської, разом із кафедрою землеробства факультету агротехнологій, в особі доцента Тетяни Манушкіної, на базі Бібліотеки-філії № 2 ЦМБ ім. М. Л. Кропивницького – Міського центру екологічної інформації та культури підготували та провели тематичний захід.
Михайло Ліванов – визначний дослідник, автор праць із агрономії, засновник першої в Східній Європі школи землеробства в Богоявленську поблизу Миколаєва (зараз Корабельний район).  Захід відбувся в стінах бібліотеки, яка гостинно відкрила свої двері для здобувачів вищої освіти І курсу факультету агротехнологій.
Доповідачі розповіли про життєвий шлях Михайла Ліванова, про його видавничу діяльність в галузі сільського господарства. Тетяна Березовська висвітлила діяльність Школи землеробства та наголосила на ролі та значенні МНАУ в справі вшанування пам’яті відомого фундатора аграрної науки.
Наостанок Тетяна Березовська від імені ректора МНАУ академіка В’ячеслава Шебаніна передала подарунок бібліотеці – унікальне видання, книгу, що складається безпосередньо із праці Михайла Ліванова «Про землеробство, скотарство та птахівництво» та наукової статті ректора В’ячеслава Шебаніна, в якій зібраний та проаналізований весь наявний матеріал щодо видатного вченого. Подарунок справив велике враження на співробітників бібліотеки, вони передавали слова щирої подяки В’ячеславові Шебаніну.
Слід зазначити, що наш університет не лише вдруге видає твори Михайла Ліванова, а й встановив пам’ятний знак біля головного навчального корпусу університету. У цьому полягає велика заслуга ректора В’ячеслава Шебаніна, який завжди віддавав належне зв’язку часів, наслідуванню кращих традицій, вшануванню пам’яті масштабних особистостей. І, безумовно, до таких особистостей належить Михайло Ліванов, чия постать є знаковою для нашого університету.

 

 


кафедра українознавства

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget