Відкрите лекційне заняття «Практичні аспекти спортивного туризму»

 22 жовтня для здобувачів вищої освіти спеціальності 242 «Туризм» було проведено відкрите лекційне заняття на тему «Практичні аспекти спортивного туризму». Здобувачі зустрілися із Мартиновою Дарією Борисівною, головою Відокремленого підрозділу громадської організації «Федерація спортивного туризму України» в Миколаївській області, яка є водночас стейкхолдером Миколаївського НАУ.

На відкритій лекції студенти розглядали дуже цікаву тему, щодо одного із видів туризму, а саме спортивний туризм, який є специфічним видом туристсько-спортивної діяльності, та полягає у проходженні певних шляхів, які називаються маршрутами з подоланням природних та штучних перешкод. 

Спортивний туризм – це також і вид спорту, який включає різноманітні активні туристичні заходи, спортивні походи усіх категорій складності, чемпіонати та першості за усіма видами спортивного туризму. Крім того, до спортивного туризму належать такі види, як: пішохідний, лижний, гірський, водний, велосипедний, мотоциклетний, автомобільний, спелеологічний, вітрильний, комплексні заходи, експедиції та багато інших. Кожен з них є по-своєму особливим та унікальним, що вражає своїми викликами. Як зазначила лекторка, спортивний туризм має на меті карбування в людині впевненості у досягненні поставленої цілі, подолання внутрішнього протистояння і просто дарунок нових емоцій, які не можна передати словами.

Кафедра готельно-ресторанної справи та організації бізнесу щиро дякує Дар’ї Борисівні за чудову лекцію та запрошує на наступну зустріч.






Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget