Екскурсія до Національного історико-археологічного заповідника «Ольвія»

01 жовтня 2021 року молодші бакалаври 1-2 курсів спеціальності 242 «Туризм» в рамках вивчення дисципліни «Основи туризмознавства» та «Спеціалізований туризм» завітали до Національного історико-археологічного заповідника «Ольвія». 

З першого кроку студенти були вражені дивовижними краєвидами заповідника, що розташований на правому березі Бузького лиману біля с. Парутиного Очаківського району. Під час екскурсії здобувачі вищої освіти відвідали музей, де зберігаються знахідки з розкопок – а це понад 96 тис. експонатів (залишки глечиків, знаряддя праці, стародавні амфори, предмети домашнього вжитку і мистецтва, судини для зберігання продуктів, теракотові фігурки та багато чого іншого) та Лапідарій (музей виробів з каменю), в якому можна ознайомитися з архітектурними деталями, надгробками, знаряддями праці, скульптурами й плитами з текстами декретів. 

Цікавим та захоплюючим стало для студентів перенесення в стародавні часи, адже основною частиною музею є експозиція залишків античної архітектури під відкритим небом – залишилися фундаментів храмів і житлових будинків, склепів знатних жителів (кургани), фрагментів цитаделі, оборонних стін та воріт, доріг тощо.

Після завершення екскурсії на молодших бакалаврів чекав релакс на лиманському узбережжі. Родзинковою екскурсії стало «місце бажань», де молодші бакалаври загадали свої найзаповітніші бажання, а вони зі слів екскурсовода обов’язково збуваються. 

Студенти дуже вдячні Ректорові Миколаївського національного аграрного університету академіку Шебаніну В’ячеславу Сергійовичу за надану можливість побувати в такому історичному, туристично-привабливому та надзвичайно цікавому місці! 
















Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget