Відкрита лекція на кафедрі публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки до Дня юриста

8 жовтня в Україні відзначають своє професійне свято всі юристи.
З нагоди цього свята, на запрошення кафедри ПУАіМЕ адвокат Ткаченко Яна Олександрівна провела відкриту лекція для здобувачів вищої освіти факультету менеджменту другого року навчання.
Лектор розпочала доповідь з історії становлення цього свята.
Його заснували в 1997 році. Дату святкування обрали не випадково. Саме цього дня в 1016 році Київський князь Ярослав Мудрий видав "Руську правду" – першу збірку законів.
Доречі, День юриста існував і раніше і відзначався 3 грудня. Дата була приурочена до прийняття збірки законів від 2 грудня 1864 года.
Юриспруденція зародилася ще в Стародавньому Римі. Саме римські жерці-понтифіки вважаються першими юристами, які забезпечували функціонування правової системи. Тоді в колегії понтифіків були закладені основи правового регулювання суспільного життя, а самі жерці були цілком компетентні і давали юридичні поради.
Саме ж слово «юрист» походить від римського слова «право». А юриспруденція як наука сформувалася через кілька століть після появи жерців-понтифіків.
Також Яна Олександрівна поділилася своїм досвідом роботи у сфері захисту прав громадян, розповіла цікаві життєві історії своїх підзахисних та активно наддала відповіді на запитання з аудиторії.
Дякуємо, Яно Олександрівно, за співпрацю з нашими студентами вже не перший рік!
Кафедра ПУАІМЕ від щирого серця вітає з Днем юриста України!
Побажати хочемо непереможного здоров'я, ентузіазму, оптимізму, бадьорості і найміцніших сил. Бажаємо не знати помилок і невдач, втоми та безвиході. Нехай всі справи успішно фінішують, а в особистому житті нехай буде щастя, спокій і кохання.






 

факультет менеджменту,кафедра публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget