АПРОБАЦІЯ «ЗЕЛЕНОЇ» ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ЕКОЛОГІЧНОГО ЗЕМЛЕРОБСТВА В МИКОЛАЇВСЬКОМУ НАУ

Вже кілька років поспіль Миколаївський національний аграрний університет співпрацює із Фермерським господарством «У Самвела»  – виробником  органічного добрива «Жива хлорела». Відомо, що водорості у складі ґрунту виділяють у навколишнє середовище кисень. З їхніх відмерлих решток утворюється органічна речовина ґрунту, що підвищує його родючість. Тому масове розмноження ґрунтових водоростей – «цвітіння» ґрунту, яке спостерігають найчастіше навесні або восени, вважають прикметою доброго врожаю.
Під керівництвом кандидата сільськогосподарських наук, доцента кафедри рослинництва і садово-паркового господарства Миколаївського національного аграрного університету Корхової Маргарити Михайлівни проводиться науково-дослідна робота на тему: «Вплив біопрепаратів на пророщування і посівні якості сортів пшениці озимої», результати якої представлені на Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні напрямки селекційного і технологічного удосконалення зернових і зернобобових культур», Молодова, та на Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт за окремими спеціальностями галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство» за спеціальністю 201 «Агрономія», де була представлена наукова робота на тему: «Вплив концентрацій водного розчину суспензії Хлорели на проростання насіння сортів пшениці озимої».
Нещодавно до Навчального науково-практичному центру МНАУ  завітали партнери – засновник та директор біотехнологічної компанії НВК «Жива Хлорела» (ФГ «У Самвела») Мкртчян Самвел Сережаєвич та доцент кафедри садівництва, виноградарства, біології та хімії, кандидат сільськогосподарських наук, виконавчий директор ФГ «У Самвела» Петренко Світлана Олександрівна із робочим візитом та з метою продовження плідної співпраці.
Було закладено польовий дослід із вивчення впливу передпосівної обробки насіння та грунту суспензією хлорели на ріст і розвиток рослин пшениці озимої сорту «Артіст» та їх продуктивність. Результати досліджень будуть представлені на «ДНІ ПОЛЯ – 2022».







Кафедра рослинництва та СПГ


 

факультет агротехнологій,кафедра рослинництва

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget