Участь у Міжнародному форумі "Climate Change and Sustainable Development: New Challenges of the Century"

10 вересня 2021 року науково-педагогічні працівники кафедри землеробства, геодезії та землеустрою взяли участь у Міжнародному форумі зі змін клімату та сталого розвитку "Climate Change and Sustainable Development: New Challenges of the Century".
Форум проходив 9-11 вересня 2021 року на базі Чорноморського національного університету імені Петра Могили.
Доценти Тетяна Манушкіна та Тетяна Качанова виступили із доповіддю на тему «Sustainable use of plants of the Lamiaceae Lindl. family in the Southern Steppe Zone of Ukraine under climate change conditions». У доповіді підкреслено, що ефіроолійні культури мають важливе агроекологічне значення. Зокрема, дво- або багаторічні ефіроноси можна вирощувати на малопродуктивних, кам’янистих землях, вони захищають ґрунт від вітрової та водної ерозії, можуть бути використані для фітомеліорації та фіторемедіації на антропогенно змінених ґрунтах. Вирощування ефіроолійних культур забезпечує збільшення біорізноманіття в агроекосистемах, очищення повітря від патогенних бактерій за рахунок виділення ефірної олії з антисептичними властивостями, естетичну красу у фазу цвітіння, є цінними медоносами.
Дякуємо організаторам Міжнародного форуму за обговорення результатів екологічних досліджень та шляхів вирішення актуальних екологічних проблем в умовах змін клімату, спрямованих на сталий розвиток суспільства.






факультет агротехнологій,кафедра землеробства

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget