Екскурсія до вибухотехнічної відділу ГУ Національної поліції в Миколаївській області

07 червня 2021 року здобувачі вищої освіти факультету менеджменту за ініціативи викладача кафедри ПУАіМЕ Гусенко Анжели Анатоліївни побували на екскурсії у вибухотехнічному відділі Головного управління Національної поліції в Миколаївській області.
На початку 1990-х років у зв’язку із погіршенням криміногенної ситуації в Україні, зумовленим поширенням злочинів, інших правопорушень із застосуванням вибухівки, які викликали тяжкі наслідки і значний суспільний резонанс, виникає потреба у створенні в органах внутрішніх справ спеціальних підрозділів для пошуку та знешкодження вибухових пристроїв і речовин, їх експертного дослідження за кримінальними та іншими провадженнями.
Таким чином, у червні 1995 року за наказом МВС України створюється Вибухотехнічне управління. На вибухотехнічні підрозділи покладаються завдання з пошуку, транспортування та знешкодження вибухових пристроїв і речовин (проведення спеціальних вибухотехнічних робіт), проведення профілактичної роботи з попередження вибухів, техніко-криміналістичного та судово-експертного забезпечення розслідування та розкриття правопорушень пов’язаних із незаконним обігом та кримінальним застосуванням вибухових пристроїв і речовин.
Крім інформації щодо створення і діяльності відділу, було розкрито історію виникнення зброї, використання її за часів Другої світової війни.
Студентів провели до музею, де містяться реліквії нового часу: озброєння, екіпірування, фотознімки з передової, предмети побуту бійців тощо, які колись були звичайними речами, але отримали душу, пройшовши через певні події.
Тепер музей зберігатиме нетлінну пам’ять про скорботну, але таку важливу сторінку нашої держави.
Здається, зустріч була продуктивною та цікавою.




факультет менеджменту,кафедра публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget